DoggyDating App

Hier vind je een handleiding van de belangrijkste functies van de DoggyDating app 

Navigeren en notificaties 

Rechtsboven in de app zie je 3 streepjes, dit noemen we het Hamburgermenu.

 

Via het Hamburgermenu kan je, waar je ook in de app bent, altijd navigeren naar alle functies.

 

Als je via het Hamburgermenu op Instellingen klikt, en vervolgens op Notificatie instellingen, kan je bepalen voor welke berichten je een notificatie wilt ontvangen.

 

Voor DoggyDates, Nieuwe gebruikers in de buurt en Locale DoggyAssists kan je kiezen voor een straal tot 50 km (hemelsbreed) of uit. Voor Algemene DoggyAssists kan je kiezen tussen aan of uit.

 

Bij Instellingen vind je ook de opties om je profiel te bekijken en aan te passen, de taal te wijzigen, uit te loggen en je profiel te verwijderen.

Als je bij Instellingen op Mijn profiel klikt, kan je je profiel aanpassen. Je kunt hier je profielfoto aanpassen en je adres wijzigen. Ook kan je hier je Hond(en) toevoegen.

 

Als je meerdere honden hebt, doe dit dan een voor een. Dit is belangrijk voor als je een DoggyAlert aanmaakt of je wilt aanmelden voor een DoggyDate!

 

Je kunt per hond een profiel aanmaken met zijn/haar foto, ras, leeftijd, geslacht, grootte, karaktereigenschappen en een korte omschrijving.

 

Wanneer je je dan voor een DoggyDate aanmeld, kan je je hond(en) toevoegen aan de presentielijst en je ontvangt uitnodigingen voor DoggyDates van een bepaald ras of grootte.

Als je de notificatie tellers op je telefoon wilt resetten op 0 kan je klikken op Reset notificatie tellers. Het cijfer dat aangeeft hoeveel ongelezen DoggyAssists je hebt zal dan weer op nul worden gezet zonder dat je ze leest.

Losloopgebieden 

Bij Losloopgebieden zie je op volgorde van afstand van je thuislocatie alle losloopgebieden van Nederland waar je minimaal een half uur kan lopen of die zo bijzonder zijn, dat ze de moeite van het omrijden waard zijn.

 

Je ziet direct hoeveel sterren andere baasjes dit gebied hebben gegeven en je Favoriete losloopgebieden kan je als favoriet markeren door op het hartje achter de naam van het gebied te klikken.

 

Door op een losloopgebied te klikken zie je alle informatie over dat losloopgebied waaronder; foto's, kenmerken, route en reviews.

Als je onderaan het scherm op Zoek filter klikt, kan je bepalen of je wilt zoeken vanaf je Thuis locatie of je Huidige locatie. Verder kan je zoeken op Naam van een gebied, Zoekafstand, Kenmerken en/of Provincie.

 

Door weer op Zoek Filter te klikken zie je de losloopgebieden die aan je zoekcriteria voldoen. Door op Filters verwijderen te klikken, zie je weer alle losloopgebieden.

Als je op Kaart klikt, zie je icoontjes op de kaart waar losloopgebieden zijn. Aan het icoontje zie je ook direct wat voor soort losloopgebied het is, een Hondenspeeltuin, Natuurgebied, Stadspark of Strand.

 

Wanneer je een icoon met een cijfer ziet betekent dat, dat er op die locatie verschillende iconen elkaar overlappen. Door met je duim en wijsvinger in te zoomen zal je de afzonderlijke iconen zien verschijnen.

 

Met het oranje icoontje linksonder kan je direct inzoomen op je Huidige locatie. Met het oranje icoontje rechtsonder kan je wisselen tussen Kaart en Sateliet.

DoggyDates 

Bij DoggyDates, zie je de Lijst met alle DoggyDates. Je kunt ook op Kaart klikken, dan zie je alle DoggyDates met icoontjes op de Kaart staan.

 

Bij Mijn Dates, zie je de DoggyDates die jij hebt aangemaakt of waarvoor je je hebt aangemeld.

 

Bij Uitnodigingen, zie je DoggyDates staan waarvoor jij bent uitgenodigd. Dit kunnen persoonlijke uitnodigingen zijn door jouw vrienden, maar ook uitnodigingen die je automatisch ontvangt omdat de DoggyDate is aangemaakt binnen de straal vanaf je Thuis locatie, die jij hebt opgegeven of omdat de DoggyDate is aangemaakt voor honden van een bepaald ras, leeftijdsgroep of grootte waaraan een van jouw honden voldoet.

Als je onder aan de Lijst met DoggyDates op Zoek filter klikt, kan je bepalen welke DoggyDates je wilt zien in de Lijst. Je kunt zoeken naar een bepaalde Titel van een DoggyDate, maar ook op afstand vanaf je Thuis locatie of Huidige locatie. Verder kan je er de Zoekafstand instellen, bijvoorbeeld een straal van 20 km en vanaf welke Startdatum je wilt zoeken.

 

Door op Zoek filter te klikken, zie je nu alleen DoggyDates die aan deze voorwaarden voldoen. Als je op Filters verwijderen klikt zie je weer alle DoggyDates.

In de Lijst met DoggyDates zie je de Titel van de DoggyDate, de afstand (hemelsbreed) vanaf jouw Thuis locatie, de datum en het tijdstip.

 

Er zijn Algemene DoggyDates, hiervoor mogen Alle baasjes zich met hun Hond(en) aanmelden, en Besloten DoggyDates, hiervoor kunnen alleen baasjes zich met hun Hond(en) aanmelden als ze aan de Voorwaarden voor deelname voldoen.

 

Besloten DoggyDates kunnen 1 of meer van de volgende Voorwaarden hebben;

 

 

 • Alleen op Uitnodiging
 • Alleen vrienden
 • Alleen bepaalde Hondenrassen
 • Honden van/tot een bepaalde leeftijd (bv.Puppies)
 • Alleen honden van een bepaalde Grootte
 • Een Maximum aantal Honden dat mee mag

 

Besloten DoggyDates herken je aan het Slotje rechtsboven. Aan het cijfer voor het Hondenpootje linksonder zie je hoeveel honden zich al hebben aangemeld.

Als je op een DoggyDate in de Lijst klikt, zie je de details van de DoggyDate en de Omschrijving. Je ziet er de foto's + namen van de honden en de gebruikersnamen van de baasjes die zich al aangemeld hebben.

 

Als je op de naam van een deelnemende hond klikt zie je diens Profiel. Als bij het profiel van de Hond op de naam van het Baasje klikt kom je op diens Profielpagina en kan je hem/haar een privé bericht of vriendschapsverzoek sturen.

 

Door op Meedoen te klikken meld je je aan voor een DoggyDate. Twee uur voor aanvang ontvang je een herinnering op je telefoon. Zo kan je nooit een DoggyDate vergeten!

 

Mocht je verhinderd zijn, meld je dan bijtijds af zodat de anderen niet onnodig op je wachten. De lijst met honden wordt namelijk als Presentielijst gebruikt!

 

Als je op de Locatie van de DoggyDate klikt, zie je op Google maps de exacte locatie van de DoggyDate gemarkeerd. Je kan dan ook direct je Route instellen.

Elke DoggyDate heeft een groepschat waarop je berichten kan sturen. De organisator en aangemelde deelnemers van de DoggyDate ontvangen hier een melding van op hun telefoon. Dit is ideaal om van te voren vragen over de DoggyDate te stellen of iets te overleggen, maar ook om door te geven, dat je onverhoopt iets later bent!

DoggyDates aanmaken en wijzigen 

Ieder baasje kan een DoggyDate aanmaken in de DoggyDating app. Door bij DoggyDates, linksonder op DoggyDate maken te klikken verschijnt een venster waarop je de Titel, een uitnodigende omschrijving, de locatie, datum, tijdstip en duur van de DoggyDate kunt invullen.

 

Let er op dat je het pijltje op de kaart zo nauwkeurig mogelijk plaatst op de plek waar de DoggyDate start, zodat iedereen het makkelijk kan vinden!

 

Je kan kiezen voor een Algemene DoggyDate.

Alle baasjes uit je omgeving ontvangen hier dan een uitnodiging voor en kunnen zich aanmelden.

 

Je kan ook kiezen voor een DoggyDate met Voorwaarden. Je kunt dan aangeven wie de uitnodigingen ontvangen en zich kunnen aanmelden. Super handig, want een baasje van een Poedel heeft niets aan een uitnodiging voor een Herder wandeling!

 

Je kunt zelfs een DoggyDate aanmaken speciaal voor puppies! Kies dan in plaats van voor Volwassen voor Puppies, ideaal om puppies te socialiseren! De leeftijd veranderd dan van jaren naar maanden en de uitnodigingen worden naar puppies in jouw omgeving verstuurd.

Nadat je een DoggyDate hebt aangemaakt, kan je deze wijzigen door rechtsonder op DogyDate aanpassen te klikken. Je kunt dan alle ingevoerde velden aanpassen en ook de Voorwaarden voor deelname.

 

Je kunt er je Vrienden een uitnodiging sturen en zolang er nog geen andere baasjes zich hebben aangemeld kan je de DoggyDate verwijderen.

 

Hebben zich wel al andere baasjes aangemeld, dan kan je de DoggyDate aan een van de andere baasjes overdragen. Je kan een baasje dat zich heeft aangemeld hier een uitnodiging voor sturen en als die accepteert, wordt hij/zij de Organisator van de DoggyDate.

 

Op dat moment kan jij jezelf afmelden, zo voorkomen we dat er Spook DoggyDates zonder Organisator ontstaan of DoggyDates waarvoor baasjes zich hebben aangemeld op eens verdwijnen.

DoggyAlert 

De DoggyAlert is een Amber Alert voor honden. Het is de grootste angst van ieder baasje, maar het kan altijd gebeuren dat je hond (ergens van schrikt en) ervandoor gaat. In dat geval kan je bliksemsnel een DoggyAlert aanmaken.

 

Zodra er een DoggyAlert is aangemaakt ontvangen alle DoggyDating app gebruikers in de omgeving een melding!

 

Bij DoggyAlerts, zie je de Lijst van alle honden die als vermist zijn opgegeven. Je ziet de naam van de hond, de plaats waar de hond vermist is geraakt met de afstand tot jouw thuis locatie en de datum dat de hond vermist is geraakt.

Je kunt ook op Kaart klikken, dan zie je alle DoggyAlerts met de locatie waar de honden vermist raakten als icoontjes op de Kaart staan.

 

Door op Zoek filter te klikken kan je zoeken op:

 

 • Titel van de DoggyAlert
 • Actieve Alerts of Inactieve Alerts
 • Zoeken vanaf Thuis locatie of Huidige locatie
 • Straal van Zoekafstand instellen

 

Bij Instellingen- Notificatie instellingen kan je aangeven binnen welke straal je meldingen wilt ontvangen.

 

Bij Gevonden zie je de honden die weer gevonden zijn en hoe lang ze vermist zijn geweest.

Als je op een DoggyAlert klikt zie je de details van de vermiste hond en de vermissing, namelijk:

 

 • De foto van de hond
 • De gegevens van de hond: Ras, Leeftijd, Geslacht, Grootte en een link naar het profiel van de hond en zijn/haar baasje.
 • De plaats van de vermissing en de exacte locatie op de kaart
 • Sinds wanneer de hond vermist is
 • Wanneer hij voor het laatst gezien is
 • Een omschrijving van de vermissing en andere details, zoals welke kleur tuigje of halsband de hond om heeft, of hij/zij makkelijk te benaderen is etc.

 

Verder kan je berichten sturen en de DoggyAlert volgen zodat je meldingen ontvangt als er nieuws is en een Gespot melding doen!

Heb je een vermiste hond giezien of gevangen?

Klik dan op Gespot!

 

Beschrijf de locatie van de spot en eventuele details die essenteel kunnen zijn voor de zoektocht, zoals welke kant hij/zij opgelopen is.

 

Markeer de locatie van de spot op de kaart door te kiezen voor huidige locatie of een locatie te markeren op de kaart.

 

Vermeld de datum en de tijd van de spot, het baasje en andere mensen die de Alert volgen en mee zoeken ontvangen hier direct bericht van!

Een DoggyAlert aanmaken 

Is je hond vermist, maak dan een DoggyAlert aan! Andere baasjes in de omgeving ontvangen dan een melding en kunnen je helpen zoeken.

 

Als je een DoggyAlert aanmaakt gaat dat biksemsnel doordat deze al is gekoppeld aan het profiel van je hond bij je profiel. Daardoor hoef je niet meer opnieuw alle gegevens in te voeren.

 

 • Selecteer met het pijltje welke van je honden vermist is.
 • Selecteer de locatie van de vermissing door te kiezen voor huidige locatie of een locatie op de kaart te markeren. Doe dit zo exact mogelijk zodat andere baasjes weten waar ze moeten zoeken!
 • Geef de locatie van de vermissing een duidelijke naam, bijvoorbeeld; Het Amsterdamsche Bos bij de Geiten Boerderij of De Tafelberg in Blaricum vlak bij het restaurant.
 • Geef aan op welke datum en tijd je hond vermist raakte.
 • Beschrijf bijzonderheden waaraan baasjes de hond kunnen herkennen, zoals een zwart oor, een rood tuigje en of je een vermoeden hebt welke kant de hond op is gegaan.

 

Zodra je de DoggyAlert hebt geactiveerd, ontvangen baasjes in de omgevering een melding.

 

 

Vergeet alsjeblieft niet om zodra de hond weer is gevonden dit te melden zodat andere baasjes weten dat het zoeken gestaakt kan worden!!!

 

Dit doe je door bij Mijn Alerts - Opties te klikken op gevonden. Je kunt daar ook de DoggyAlert aanpassen of aangeven dat je het zoeken wilt staken. Ook hier ontvanggen de baasjes die de DoggyAlert volgen een melding van.

DoggyAssist 

In de DoggyAssist zie je een overzicht van alle DoggyAssists die zijn gemaakt, waarbij de nieuwste bovenaan staat. Linksboven zie je Categorie staan met een oranje pijltje. Als je daar op klikt kan je de verschillende Categorien selecteren. De Categorien zijn:

 

 • Hulpvraag
 • Adviesvraag
 • Trainingsbuddy
 • Oppas
 • Tip
 • Overige

 

Je kan ook onderaan de pagina op Zoek filter klikken en zo op een bepaald trefwoord zoeken.

 

Rechtsonder zie je de optie DoggyAssist maken.

Als je een DoggyAssist aanmaakt, omschrijf dan duidelijk je vraag en geeft aan of deze Assist bestemd is voor alle baasjes of baasjes bij jou in de buurt.

 

Heb je eenmaal een DoggyAssist aangemaakt, dan kan je die aanpassen door linksonder op Aanpassen te klikken.

Is je vraag beantwoord, dan kan je de Assist verwijderen door linksonder op Verwijderen te klikken. DoggyDating zal zelf ook regelmatig de lijst opschonen zodat er alleen actuele Assists in staan.

 

Als je op een DoggyAssist klikt zie je alle reacties staan waarbij de nieuwste bovenaan staat. Je kunt er zelf een reactie plaatsen of op de reactie van een ander baasje reageren.

 

Als je de reacties wilt volgen kan je rechtsboven op Volgen klikken. Je ontvangt dan een notificatie zodra er een nieuwe reactie is geplaatst. Wil je geen notificaties meer ontvangen van die DoggyAssist, klik dan rechtsboven op Ontvolgen.

DoggyDiscount  

Exclusieve aanbiedingen voor DoggyDaters

Nooit meer te veel betalen?! In de DoggyDiscount vind je de leukste aanbiedingen en acties. De voorwaarde die DoggyDating aan deze acties stelt is dat het bedrag nooit hoger mag zijn dan de laagste onlineprijs.

 

Zo weet jij dat je altijd gegarandeerd de beste deal hebt!

 

Zodra er een nieuwe aanbieding in de DoggyDiscount staat ontvang je een notificatie. Door op de "klik hier" button te klikken, lees je meer informatie over de actie en kan je gebruik maken van de deal.

Agenda 

In de Agenda zie je in oplopende volgorde qua datum alle hondenevenementen staan. Als je op het oranje pijltje achter Lees meer klikt, zie je de datum, locatie omschrijving en een link Naar de website van het evenement waar je je kunt aanmelden.

 

Als je op Kaart klikt, kan je de evenementen ook met icoontjes op de kaart bekijken.

 

Als je op Zoek filter klikt, kan je evenementen filteren op Naam, Zoekafstand of Categorie. De categorien zijn:

 

 • Leerzaam
 • Tentoonstellingen/shows
 • Evenementen
 • Geoorganiseerde/niet gratis Wandelingen
 • Overige

 

Als je op + Nieuw event klikt, kan je gratis een evenement in de agenda plaatsen.

Honden en baasjes 

Bij Honden en baasjes zie je alle honden en baasjes die een profiel hebben in de DoggyDating app in oplopende volgorde vanaf jouw Thuisadres. Als je op het profiel van een hond klikt, zie je diens profiel met foto, ras, geboortedatum, geslacht, grootte etc. Je ziet ook wie het baasje is.

 

Als je op het profiel van een Baasje klikt, zie je welke honden aan zijn/haar profiel zijn toegevoegd en kan je hem/haar een Bericht of Vriendschapsverzoek sturen.

Vrienden 

Bij Vrienden zie je alle baasjes met wie jij op de DoggyDating app bevriend bent op alfabetische volgorde. Jullie kunnen elkaar berichten sturen en uitnodigen voor (besloten) DoggyDates.

 

Als je onderaan op Vrienden zoeken klikt, kan je op de naam van het baasje zoeken.

 

Als je op een profiel van een Vriend bent, zie je linksonder Bericht sturen en rechtsonder de optie om dit baasje te Ontvrienden.

Blokkeren 

Net als in het echte leven kan het voorkomen dat je tijdens een DoggyDate een gebruiker treft waar het echt niet mee klikt (tussen de honden).

 

Als je wilt voorkomen dat zo'n baasje zich aansluit bij een door jou aangemaakte DoggyDate kan je hem/haar blokkeren. Dit doe je door bij zijn/haar profiel op blokkeren te klikken.

 

Vervolgens kan deze gebruiker jouw DoggyDates niet meer te zien en kan jij zijn/haar DoggyDates niet meer zien. Jij ziet geen berichten meer van die gebruiker en als jullie waren bevriend wordt hij/zij automatisch ontvriend.

 

De gebruiker ontvangt geen melding dat hij/zij geblokkeerd is.

 

Bij Instellingen zie je de door jou geblokkeerde gebruikers en kan je dit vervolgens ongedaan maken.

Download nu gratis de meest recente versie van DoggyDating  

Like ons op Facebook!

 

Hier worden bijna dagelijks foto's en filmpjes geplaatst die gebruikers

van de DoggyDating app tijdens de DoggyDates maken.

Je hoort er de laatste nieuwtjes het eerst!

Én maak kans op te gekke prijzen bij winacties!