DoggyDating App

Hier vind je een handleiding van de belangrijkste functies van de DoggyDating app 

Navigeren en notificaties 

Rechtsboven in de app zie je 3 streepjes, dit noemen we het Hamburgermenu.

 

Via het Hamburgermenu kan je, waar je ook in de app bent, altijd navigeren naar alle functies.

 

Als je via het Hamburgermenu op Instellingen klikt, en vervolgens op Notificatie instellingen, kan je bepalen voor welke berichten je een notificatie wilt ontvangen.

 

Voor DoggyDates, Nieuwe gebruikers in de buurt en Locale DoggyAssists kan je kiezen voor een straal tot 50 km (hemelsbreed) of uit. Voor Algemene DoggyAssists kan je kiezen tussen aan of uit.

 

Bij Instellingen vind je ook de opties om je profiel te bekijken en aan te passen, de taal te wijzigen, uit te loggen en je profiel te verwijderen.

Als je bij Instellingen op Mijn profiel klikt, kan je je profiel aanpassen. Je kunt hier je profielfoto aanpassen en je adres wijzigen. Ook kan je hier je Hond(en) toevoegen.

 

Als je meerdere honden hebt, doe dit dan een voor een. Je kunt per hond een profiel aanmaken met zijn/haar foto, ras, leeftijd, geslacht, grootte, karaktereigenschappen en een korte omschrijving.

 

Wanneer je je dan voor een DoggyDate aanmeld, kan je je hond(en) toevoegen aan de presentielijst en je ontvangt uitnodigingen voor DoggyDates van een bepaald ras of grootte.

Losloopgebieden 

Bij Losloopgebieden zie je op volgorde van afstand van je thuislocatie alle losloopgebieden van Nederland waar je minimaal een half uur kan lopen of die zo bijzonder zijn, dat ze de moeite van het omrijden waard zijn.

 

Je ziet direct hoeveel sterren andere baasjes dit gebied hebben gegeven en je Favoriete losloopgebieden kan je als favoriet markeren door op het hartje achter de naam van het gebied te klikken.

 

Door op een losloopgebied te klikken zie je alle informatie over dat losloopgebied waaronder; foto's, kenmerken, route en reviews.

Als je onderaan het scherm op Zoek filter klikt, kan je bepalen of je wilt zoeken vanaf je Thuis locatie of je Huidige locatie. Verder kan je zoeken op Naam van een gebied, Zoekafstand, Kenmerken en/of Provincie.

 

Door weer op Zoek Filter te klikken zie je de losloopgebieden die aan je zoekcriteria voldoen. Door op Filters verwijderen te klikken, zie je weer alle losloopgebieden.

Als je op Kaart klikt, zie je icoontjes op de kaart waar losloopgebieden zijn. Aan het icoontje zie je ook direct wat voor soort losloopgebied het is, een Hondenspeeltuin, Natuurgebied, Stadspark of Strand.

 

Wanneer je een icoon met een cijfer ziet betekent dat, dat er op die locatie verschillende iconen elkaar overlappen. Door met je duim en wijsvinger in te zoomen zal je de afzonderlijke iconen zien verschijnen.

 

Met het oranje icoontje linksonder kan je direct inzoomen op je Huidige locatie. Met het oranje icoontje rechtsonder kan je wisselen tussen Kaart en Sateliet.

DoggyDates 

Bij DoggyDates, zie je de Lijst met alle DoggyDates. Je kunt ook op Kaart klikken, dan zie je alle DoggyDates met icoontjes op de Kaart staan.

 

Bij Mijn Dates, zie je de DoggyDates die jij hebt aangemaakt of waarvoor je je hebt aangemeld.

 

Bij Uitnodigingen, zie je DoggyDates staan waarvoor jij bent uitgenodigd. Dit kunnen persoonlijke uitnodigingen zijn door jouw vrienden, maar ook uitnodigingen die je automatisch ontvangt omdat de DoggyDate is aangemaakt binnen de straal vanaf je Thuis locatie, die jij hebt opgegeven of omdat de DoggyDate is aangemaakt voor honden van een bepaald ras of grootte waaraan een van jouw honden voldoet.

Als je onder aan de Lijst met DoggyDates op Zoek filter klikt, kan je bepalen welke DoggyDates je wilt zien in de Lijst. Je kunt zoeken naar een bepaalde Titel van een DoggyDate, maar ook op afstand vanaf je Thuis locatie of Huidige locatie. Verder kan je er de Zoekafstand instellen, bijvoorbeeld een straal van 20 km en vanaf welke Startdatum je wilt zoeken.

 

Door op Zoek filter te klikken, zie je nu alleen DoggyDates die aan deze voorwaarden voldoen. Als je op Filters verwijderen klikt zie je weer alle DoggyDates.

In de Lijst met DoggyDates zie je de Titel van de DoggyDate, de afstand (hemelsbreed) vanaf jouw Thuis locatie, de datum en het tijdstip.

 

Er zijn Algemene DoggyDates, hiervoor mogen Alle baasjes zich met hun Hond(en) aanmelden, en Besloten DoggyDates, hiervoor kunnen alleen baasjes zich met hun Hond(en) aanmelden als ze aan de Voorwaarden voor deelname voldoen.

 

Besloten DoggyDates kunnen 1 of meer van de volgende Voorwaarden hebben;

 

 • Alleen op Uitnodiging
 • Alleen bepaalde Hondenrassen
 • Alleen honden van een bepaalde Grootte
 • Een Maximum aantal Honden dat mee mag

 

Besloten DoggyDates herken je aan het Slotje rechtsboven. Aan het cijfer voor het Hondenpootje linksonder zie je hoeveel honden zich al hebben aangemeld.

Als je op een DoggyDate in de Lijst klikt, zie je de details van de DoggyDate en de Omschrijving. Door op het Oranje pijltje te klikken, zie je de foto's + namen van de honden en de gebruikersnamen van de baasjes die zich al aangemeld hebben.

 

Als je op de naam van een deelnemende hond klikt zie je diens Profiel. Als bij het profiel van de Hond op de naam van het Baasje klikt kom je op diens Profielpagina en kan je hem/haar een privé bericht of vriendschapsverzoek sturen.

 

Door op Meedoen te klikken meld je je aan voor een DoggyDate. Twee uur voor aanvang ontvang je een herinnering op je telefoon. Zo kan je nooit een DoggyDate vergeten!

 

Mocht je verhinderd zijn, meld je dan bijtijds af zodat de anderen niet onnodig op je wachten. De lijst met honden wordt namelijk als Presentielijst gebruikt!

 

Als je op de Locatie van de DoggyDate klikt, zie je op Google maps de exacte locatie van de DoggyDate gemarkeerd. Je kan dan ook direct je Route instellen.

Elke DoggyDate heeft een groepschat waarop je berichten kan sturen. De organisator en aangemelde deelnemers van de DoggyDate ontvangen hier een melding van op hun telefoon. Dit is ideaal om van te voren vragen over de DoggyDate te stellen of iets te overleggen, maar ook om door te geven, dat je onverhoopt iets later bent!

DoggyDates aanmaken en wijzigen 

Ieder baasje kan een DoggyDate aanmaken in de DoggyDating app. Door bij DoggyDates, linksonder op DoggyDate maken te klikken verschijnt een venster waarop je de Titel, een uitnodigende omschrijving, de locatie, datum, tijdstip en duur van de DoggyDate kunt invullen.

 

Let er op dat je het pijltje op de kaart zo nauwkeurig mogelijk plaatst op de plek waar de DoggyDate start, zodat iedereen het makkelijk kan vinden!

 

Je kan kiezen voor een Algemene DoggyDate. Alle baasjes uit je omgeving ontvangen hier dan een uitnodiging voor en kunnen zich aanmelden.

 

Je kan ook kiezen voor een DoggyDate met Voorwaarden. Je kunt dan aangeven wie de uitnodigingen ontvangen en zich kunnen aanmelden. Super handig, want een baasje van een Poedel heeft niets aan een uitnodiging voor een Herder wandeling!

Nadat je een DoggyDate hebt aangemaakt, kan je deze wijzigen door rechtsonder op DogyDate aanpassen te klikken. Je kunt dan alle ingevoerde velden aanpassen en ook de Voorwaarden voor deelname.

 

Je kunt er je Vrienden een uitnodiging sturen en zolang er nog geen andere baasjes zich hebben aangemeld kan je de DoggyDate verwijderen.

 

Hebben zich wel al andere baasjes aangemeld, dan kan je de DoggyDate aan een van de andere baasjes overdragen. Je kan een baasje dat zich heeft aangemeld hier een uitnodiging voor sturen en als die accepteert, wordt hij/zij de Organisator van de DoggyDate.

 

Op dat moment kan jij jezelf afmelden, zo voorkomen we dat er Spook DoggyDates zonder Organisator ontstaan of DoggyDates waarvoor baasjes zich hebben aangemeld op eens verdwijnen.

DoggyAlert is Comming soon! 

DoggyAssist 

In de DoggyAssist zie je een overzicht van alle DoggyAssists die zijn gemaakt, waarbij de nieuwste bovenaan staat. Linksboven zie je Categorie staan met een oranje pijltje. Als je daar op klikt kan je de verschillende Categorien selecteren. De Categorien zijn:

 

 • Hulpvraag
 • Adviesvraag
 • Trainingsbuddy
 • Oppas
 • Tip
 • Overige

 

Je kan ook onderaan de pagina op Zoek filter klikken en zo op een bepaald trefwoord zoeken.

 

Rechtsonder zie je de optie DoggyAssist maken.

Als je een DoggyAssist aanmaakt, omschrijf dan duidelijk je vraag en geeft aan of deze Assist bestemd is voor alle baasjes of baasjes bij jou in de buurt.

 

Heb je eenmaal een DoggyAssist aangemaakt, dan kan je die aanpassen door linksonder op Aanpassen te klikken.

Is je vraag beantwoord, dan kan je de Assist verwijderen door linksonder op Verwijderen te klikken. DoggyDating zal zelf ook regelmatig de lijst opschonen zodat er alleen actuele Assists in staan.

 

Als je op een DoggyAssist klikt zie je alle reacties staan waarbij de nieuwste bovenaan staat. Je kunt er zelf een reactie plaatsen of op de reactie van een ander baasje reageren.

 

Als je de reacties wilt volgen kan je rechtsboven op Volgen klikken. Je ontvangt dan een notificatie zodra er een nieuwe reactie is geplaatst. Wil je geen notificaties meer ontvangen van die DoggyAssist, klik dan rechtsboven op Ontvolgen.

DoggyDiscount Comming soon! 

Agenda 

In de Agenda zie je in oplopende volgorde qua datum alle hondenevenementen staan. Als je op het oranje pijltje achter Lees meer klikt, zie je de datum, locatie omschrijving en een link Naar de website van het evenement waar je je kunt aanmelden.

 

Als je op Kaart klikt, kan je de evenementen ook met icoontjes op de kaart bekijken.

 

Als je op Zoek filter klikt, kan je evenementen filteren op Naam, Zoekafstand of Categorie. De categorien zijn:

 

 • Leerzaam
 • Tentoonstellingen/shows
 • Evenementen
 • Geoorganiseerde/niet gratis Wandelingen
 • Overige

 

Als je op + Nieuw event klikt, kan je gratis een evenement in de agenda plaatsen.

Honden en baasjes 

Bij Honden en baasjes zie je alle honden en baasjes die een profiel hebben in de DoggyDating app in oplopende volgorde vanaf jouw Thuisadres. Als je op het profiel van een hond klikt, zie je diens profiel met foto, ras, geboortedatum, geslacht, grootte etc. Je ziet ook wie het baasje is.

 

Als je op het profiel van een Baasje klikt, die je welke honden aan zijn/haar profiel zijn toegevoegd en kan je hem/haar een Bericht of Vriendschapsverzoek sturen.

Vrienden 

Bij Vrienden zie je alle baasjes met wie jij op de DoggyDating app bevriend bent op alfabetische volgorde. Jullie kunnen elkaar berichten sturen en uitnodigen voor (besloten) DoggyDates.

 

Als je onderaan op Vrienden zoeken klikt, kan je op de naam van het baasje zoeken.

 

Als je op een profiel van een Vriend bent, zie je linksonder Bericht sturen en rechtsonder de optie om dit baasje te Ontvrienden.

Download nu de meest recente versie van DoggyDating  

Like ons op Facebook!

 

Hier worden bijna dagelijks foto's en filmpjes geplaatst die gebruikers

van de DoggyDating app tijdens de DoggyDates maken.

Je hoort er de laatste nieuwtjes het eerst!

Én maak kans op te gekke prijzen bij winacties!