DoggyDating App

Veelgestelde vragen 

Wat is een DoggyDate en mag ik overal een DoggyDate voor aanmaken? 

De DoggyDating app is een app voor hondenbaasjes om met elkaar af te spreken voor hondenwandelingen. Gebruikers ontvangen een melding zodra er een nieuwe DoggyDate bij hen in de buurt is en kunnen zich vervolgens aanmelden, om aan deze DoggyDate deel te nemen.

 

Een DoggyDate wordt dus aangemaakt door een van de baasjes, die andere baasjes op een bepaalde dag en tijdstip uitnodigt ,om op een bepaalde locatie een hondenwandeling te gaan maken.

 

Het is niet toegestaan om DoggyDates aan te maken die geen DoggyDate (hondenwandeling) is, maar een vraag/oproep/mededeling is of zonder concrete datum of locatie. Andere gebruikers ervaren dat als zeer hinderlijk, aangezien deze hiervoor geen meldingen willen ontvangen, of tevergeefs op de “fictieve” datum aanwezig zijn op de DoggyDate.

 

Verder is het niet toegestaan om DoggyDates aan te maken die reclame bevatten, geld kosten (met uitzondering van hondenspeeltuinen) en/of links te plaatsen van websites of Facebookpagina’s (voor aanmeldingen). Wilt u een evenement onder de aandacht brengen, dan mag dat gratis in de DoggyDating agenda.

 

Helaas doet (verkeerd) voorbeeld volgen, om deze reden zullen wij DoggyDates die niet aan deze voorwaarden voldoen verwijderen.

Mogen alle honden mee op DoggyDating? 

Alle soorten en maten honden zijn welkom bij DoggyDating mits ze sociaal zijn in de groep naar andere honden. Als je weet dat je hond zich agressief kan gedragen naar andere honden kan, ga dan eerst in training bij een gedragsdeskundige of een daarvoor bestemde hondenschool. Ook hebben we liever geen loopse teven mee aangezien dit voor veel onrust in de groep zorgt!

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een wandeling van een bepaald ras, maar mijn hond is een van ander ras? 

Wanneer er een nieuwe DoggyDate bij jou in de buurt is aangemaakt ontvang je hier automatisch een uitnodiging voor. In sommige gevallen is deze dus niet van toepassing op jou(w hond), neem dit dan de maker van de doggydate niet kwalijk! ;)

Wie is verantwoordelijk voor eventuele schade die tijdens een DoggyDate ontstaat? 

Je hond is te allen tijde jouw (wettelijke) verantwoordelijkheid. Wij vragen je dan ook in het belang van jezelf en andere gebruikers altijd je gezonde verstand te gebruiken. Ook willen we je met klem verzoeken om het profiel van je hond met betrekking tot sociaal gedrag zo eerlijk mogelijk in te vullen. Zie ook onze gebruiksvoorwaarden.

Ik heb een DoggyDate aangemaakt, maar zie die niet in de lijst "binnenkort" staan? 

DoggyDates waarvoor je je hebt aangemeld of die je zelf hebt aangemaakt staan bij mijn doggydates. Anderen zien deze doggydates uiteraard wel bij binnenkort staan totdat ze zich hiervoor hebben aangemeld. Zie ook de pagina: Zo gebruik je de app.

Kunnen anderen mijn persoonlijke informatie zien? 

Nee, andere gebruikers zien alleen de foto plaatsnaam, gegevens van de hond en de door jou gekozen profielnaam.

Liever geen geluid bij de meldingen? 

Als er een nieuw bericht voor je is is hoor je 2 blafjes. Zo weet je gelijk dat deze melding van de DoggyDating app afkomstig is. Super handig en grappig natuurlijk! Wil je liever geen geluid bij je meldingen? Dan kun je bij de instellingen van je telefoon de geluiden van de DoggyDating app uit zetten. Wil je helemaal geen meldingen ontvangen voor DoggyDates en/of nieuwe gebruikers? Dan kan je bij tandwiel-instellingen aangeven dat je deze niet meer wilt ontvangen of de straal aanpassen.

Waarom zou ik de DoggyDating app gebruiken, ik kom vaak honden tegen tijdens het wandelen. 

Doordat de honden vanaf het begin van de wandeling samen lopen ontstaat er al na zo'n 5 minuten een roedel. Honden communiceren in een roedel op een natuurlijke manier met elkaar in een taal die elke hond instinctief begrijpt. Zo ontstaat er een natuurlijke balans waarbij elke hond zijn postie weet ten opzichte van elkaar en zich sociaal zal gedragen. Bovendien is het ook voor de baasjes erg gezellig om samen te wandelen en te genieten van het plezier dat de honden beleven.

Er zijn weinig DoggyDates bij mij in de buurt? 

DoggyDating organiseert zelf geen wandelingen, dit doen de gebruikers onderling. Hierdoor worden overal in Nederland en Belgie DoggyDates aangemaakt door mensen die de omgeving goed kennen. In gebieden waar veel DoggyDates zijn is dit vaak begonnen met een of twee baasjes die regelmatig een DoggyDate aanmaken. Vervolgens sluiten steeds meer gebruikers zich hiervoor aan en maken die dan zelf ook weer nieuwe DoggyDates aan. Dus maak zelf eens een DoggyDate aan, het is heel eenvoudig, andere gebruikers in de buurt krijgen dan automatisch een uitnodiging! En het allerergste wat je kan gebeuren is dat niemand zich aanmeld en je alleen loopt. Maar dat zou je anders ook doen.

Is DoggyDating een dating service voor baasjes? 

Het plezier van de honden staat bij ons centraal. Er zijn echter al veel vele vriendschappen ontstaan via DoggyDating. Maar het uitgangspunt blijft dat alleen de honden aan elkaar snuffelen.

Wat als ik meerdere honden heb? 

Geen enkel probleem. Op een account kun je meerdere honden toevoegen.

Ook als je soms een hond extra te logeren hebt kan je deze aan jouw account toevoegen. Wanneer je je aanmeldt voor een doggydate kan je per keer aangeven

met welke honden je aanwezig zal zijn.

Hoe kan ik mijn account opzeggen? 

Als je je account wilt verwijderen, klik je in de app op het tandwiel en dan op instellingen. Hier vind je een knop om je account te verwijderen.

Ik kan op mijn Android toestel de app niet afsluiten met de enter knop 

Het is niet nodig om de app na gebruik af te sluiten! Er is een verschil tussen een applicatie die open staat, en een app die geactiveerd is. Een openstaande applicatie kan zich bijvoorbeeld in een wachtende toestand bevinden waardoor deze geen enkel proces van het systeem gebruikt of bezet houdt. Dit verschil is essentieel bij het multitasken en bij het eventueel sluiten van apps. Het geforceerd sluiten van apps, eventueel met een zogenaamde task killer, is dus bijna nooit nodig aangezien het Android systeem alle belangrijke parameters (bijvoorbeeld accuduur, prestaties) regelt. Je kunt dus om af te sluiten gewoon op de home knop drukken.

Binnen welke straal ontvang ik uitnodigingen voor DoggyDates? 

Dat bepaal je helemaal zelf. Het ene baasje vindt het geen bezwaar om een half uurtje met de auto te rijden voor een leuke DoggyDate in een mooi gebied, terwijl een ander baasje liever in de buurt blijft. Bij instellingen kan je aangeven binnen welke straal je uitnodigingen voor doggydates wilt ontvangen.

Ik ontvang geen meldingen (meer) van nieuwe DoggyDates? 

Dit probleem speelt op sommige toestellen, maar dat hebben we in de laatste release (september 2018) van de app opgelost. Om helemaal zeker te weten dat je de laatste versie gebruikt, kan je het beste de app van je telefoon verwijderen en opnieuw downloaden in Google Play/App Store. Je kunt dan vervolgens weer op je eigen accoount inloggen.

 

In april 2019 komen we met een compleet nieuw gebouwde versie van de app die behalve de laatste technieken ook heel veel extra functies en opties zal hebben.