DoggyDating App

Veelgestelde vragen 

Welkom bij de DoggyDating app!!!

 

We doen ons uiterste best om een geweldige app te maken waar heel veel honden en hun baasjes plezier van hebben. Heb je toch een probleem, vraag of opmerking, kijk dan of het antwoord hierbij staat of vul het onderstaand formulier in. Ons team zit op werkdagen, tijdens kantooruren voor je klaar.

 

TIP: Controleer of je de laatste en dus beste versie van de DoggyDating app hebt geinstaleerd op je telefoon. Een overzicht van de laatste updates vind je hier.

 

Wat kost de DoggyDating app?

Wij bieden zowel het downloaden als het gebruik van de DoggyDating gratis aan.

Dit kunnen we doen dankzij onze sponsers die reclame maken in de app.

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Bij het inlogscherm zie je onderaan de optie "wachtwoord vergeten" staan. Als je hierop klikt, ontvang je een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aamaken.

 

Mijn adres klopt niet.

Als je locatie niet juist wordt weergegeven in de app waardoor de afstanden tot DoggyDates en losloopgebieden niet kloppen, kan je bij je profiel je adres toevoegen. Dit wordt nooit aan andere gebruikers getoond, maar zo hebben we meer informatie om de juiste locatie te bepalen. Als je daarna de app afsluit en weer opent zal de nieuwe informatie worden gebruikt.

 

Ik wil de meldingen aanpassen of uitzetten.

Je kunt zelf per onderdeel bepalen voor ieder onderdeel of je meldingen wilt ontvangen en binnen welke straal. Dit doe je door bij het hamburger menu (3 streepjes rechtsboven) naar instellingen te gaan en vervolgens naar Notificatie instellingen.

 

Geluid Notificaties

Bij de instellingen van je telefoon kan je per app het geluid uitzetten.

Je ontvangt dan nog wel notificaties van ons, maar zonder geluid.

Je kunt ook in de app aangeven voor welke rubrieken je een notificatie wilt ontvangen en binnen welke straal. Dit doe je door bij het hamburger menu (3 streepjes rechtsboven) naar instellingen te gaan en vervolgens naar Notificatie instellingen.

 

Ik kan geen locatie invullen bij het aanmaken van een DoggyDate

Wanneer je voor het eerst een DoggyDate aanmaakt , klik je op "locatie kiezen". Vervolgens klik je op "nieuwe locatie ", deze zal dan oranje kleuren en er zal een vinkje achter verschijnen. Daarna klik je op OK en kan je een locatie voor je DoggyDate selecteren en naamgeven.

 

Ik snap niet goed hoe de app werkt.

We hebben een handige gebruiksaanwijzing waarin we de belangrijkste functies van de app stap voor stap met afbeeldingen uitleggen. Die vind je hier.

 

Mijn profielfoto wordt gedraaid weergegeven.

Zonder dat je het door hebt kan de foto horizontaal staan opgeslagen in je telefoon. In de telefoon zit dan een functie die hem toch juist vertoont. De simpelste manier om dit op te lossen is om een schermafbeelding te maken van de foto die je wilt gebruiken, en vervolgens de schermafbeelding te selecteren als profielfoto van jou of je hond.

 

Ik wil de DoggyDates sorteren op afstand.

In de lijst staan (net als in de oude app) alle DoggyDates. Wanneer je onderaan de lijst op zoekfilter klikt, kan je de lijst filteren op naam, zoekafstand en/of startdatum. Wanneer je dan op "filter instellingen opslaan" kiest zie je uitsluitend de DoggyDates die hieraan voldoen.

 

Bij "mijn dates" zie je de DoggyDates waaraan je zelf deelneemt en bij uitnodigingen staan de DoggyDates waarvoor je bent uitgenodigd.

 

Wat is een DoggyDate en mag ik overal een DoggyDate voor aanmaken?

De DoggyDating app is een app voor hondenbaasjes om met elkaar af te spreken voor hondenwandelingen. Gebruikers ontvangen een melding zodra er een nieuwe DoggyDate bij hen in de buurt is en kunnen zich vervolgens aanmelden. Een DoggyDate wordt dus aangemaakt door een van de baasjes, die andere baasjes uitnodigt om op een bepaalde dag, tijdstip en locatie een hondenwandeling te maken.

 

Het is niet toegestaan om DoggyDates aan te maken die eigenlijk geen DoggyDates (hondenwandelingen) zijn, of zonder concrete datum of locatie. Andere gebruikers ervaren dat als zeer hinderlijk, aangezien deze hiervoor geen meldingen willen ontvangen, of tevergeefs op de “fictieve” datum aanwezig zijn op de DoggyDate. Voor vragen, oproepen, mededelingen en trainingsmaatjes kan terecht in de DoggyAssist.

Verder is het niet toegestaan om DoggyDates aan te maken die reclame bevatten, geld kosten en/of links te plaatsen van websites of Facebookpagina’s. Wilt u een evenement onder de aandacht brengen, dan mag dat gratis in de DoggyDating agenda. Helaas doet (verkeerd) voorbeeld volgen, om deze reden zullen wij DoggyDates die niet aan deze voorwaarden voldoen verwijderen.

 

Mogen alle honden mee op DoggyDates?

Op DoggyDates "zonder voorwaarden" zijn alle soorten en maten honden welkom, mits ze sociaal zijn naar andere honden. Als je weet dat je hond zich agressief kan gedragen naar andere honden, ga dan eerst in training bij een gedragsdeskundige of hondenschool. Ook hebben we liever geen loopse teven mee, aangezien dit voor veel onrust zorgt in de roedel! Baasjes hebben ook de mogelijkheid om een DoggyDate "met voorwaarden" aan te maken. Ze kunnen dan kiezen om alleen honden van een bepaald ras, leeftijd of grootte uit te nodigen.

 

Wie kan mijn adres en gegevens zien?

DoggyDating gebruikt je adres uitsluitend om te kunnen berekenen welke Losloopgebieden, DoggyDates, DoggyAlerts en DoggyAssists zich in jouw omgeving bevinden en je die op de kaart te tonen en/of daar meldingen van te versturen. DoggyDating slaat je locatie nooit op en zal je gegevens nooit met anderen delen! Andere baasjes zien jouw gebruikersnaam, woonplaats, de profielen van jouw honden en de afstand ten opzichte van hen, maar nooit gedetaileerder dan 1 km.

Zie ook onze privacy statement.

 

Waarom staan er geen Belgische losloopgebieden bij DoggyDating vermeld?

Helaas zijn er in België (vrijwel) geen losloopgebieden die aan onze criteria voldoen.

Namelijk dat baasjes er minimaal een half uur kunnen lopen of zo bijzonder dat ze toch de moeite van het omrijden waard zijn. Hondenweitjes en uitlaatstroken zijn fijn voor buurtbewoners om even snel de hond uit te laten, maar die weten deze wel te vinden.

 

Ik kan de app niet afsluiten met de enterknop.

Klopt, het is niet nodig om de app tussendoor af te sluiten. Er is een verschil tussen een app die open staat, en een app die geactiveerd is. Een openstaande app kan zich bijvoorbeeld in een wachtende toestand bevinden waardoor deze geen enkel proces van het systeem gebruikt of bezet houdt. Dit verschil is essentieel bij het multitasken en bij het eventueel sluiten van apps. Het geforceerd sluiten van apps, eventueel met een zogenaamde task killer, is dus bijna nooit nodig aangezien het Android systeem alle belangrijke parameters (bijvoorbeeld accuduur, prestaties) regelt.

 

Wie is verantwoordelijk voor eventuele schade die tijdens een DoggyDate ontstaat? Je hond is te allen tijde jouw (wettelijke) verantwoordelijkheid. Wij vragen je dan ook in het belang van jezelf en andere gebruikers altijd je gezonde verstand te gebruiken. Ook willen we je met klem verzoeken om het profiel van je hond met betrekking tot sociaal gedrag zo eerlijk mogelijk in te vullen. Zie ook onze gebruiksvoorwaarden.

 

Staat je vraag hier niet bij?

Vul dan het onderstaande formulier in en we zullen je zo snel mogelijk helpen.

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..