Terug naar losloopgebieden zoeken

13238 keer bekeken

De Keijenberg/Renkums Beekdal

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in De Keijenberg/Renkums Beekdal te Renkum 

In het zuidelijke deel van de Veluwe vind je losloopgebied De Keijenberg. De Keijenberg is onderdeel van het Renkums Beekdal. Binnen het losloopgebied mogen de honden het hele jaar door los, mits onder appel. Zie deze kaart.

 

Losloopgebied de Keijenberg is een prachtig heuvelachtig gebied met afwisselend bos, weides en beekjes waar de honden lekker in kunnen poedelen. Het heeft zowel smalle (bos)paadjes als brede paden en onderweg genoeg bankjes om even lekker van het uitzicht te genieten. In droge periodes kan de poel wat modderig zijn.

 

Een rondje langs de grenzen is een kleine 4 km, dus dik een half uur wandelen.

Wil je langer lopen, dan kan je je hier uren vermaken door je wandeling uit te breiden naar het Renkums Beekdal en de rest van de Veluwe. Daar moet je je hond dan wel aanlijnen.

 

Je kunt de route Renkums Beekdal volgen.

Dit zijn de donkerblauwe paaltjes.

De route is 4,5 km lang en loopt deels door aanlijngebied.

 

Voor de kinderen is er het Kabouterpad.

Deze route is 800 meter en loopt door het losloopgebied.

Bij het informatiecentrum kun je voor € 5,- een knapzak halen met daarin lekkers, informatie over de wandelroute, leuke opdrachten, een puntmuts plus een consumptiebon voor een glas limonade.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit losloopgebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

Zie ook deze pagina van Staats Bosbeheer.

 

Wil je na afloop iets eten of drinken? Dan kan je terecht bij het hondvriendelijke Boscafe De Beken. Deze is onderdeel van Informatiecentrum Renkums Beekdal, naast de parkeerplaats.

 

Doordat dit losloopgebied heuvelachtig is en de paden onverhard zijn, is het helaas minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats van het informatiecentrum.

Navigatie adres: Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.

Zie ook kaart en route.

 

Je bent dan direct in het losloopgebied.

Let op, het losloopgebied ligt aan weerszijden van de Nieuwe Keijenbergseweg,.

 

Met dank aan Monica Groothedde voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Wageningse Berg

Wageningen, Gelderland

Meer informatie

Landgoed Hoekelum

Bennekom, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..