Terug naar losloopgebieden zoeken

37283 keer bekeken

Wageningse Berg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Wageningse Berg 

De Wageningse Berg maakt onderdeel uit van de Veluwe en is het meest zuidelijke gedeelte van de in de voorlaatste ijstijd gevormde stuwwal. Het gedeelte waar honden los mogen, ligt ten noorden van de N225, tussen Wageningen en Renkum. De grenzen van het losloopgebied staan aangegeven op borden.

 

Als je een wandeling maakt langs de randen van het losloopgebied, dan ben je ongeveer een half uur onderweg. Neem je alle paadjes, dan kunnen je hond en jij je hier makkelijk een uur vermaken. In het midden van het bos is een open plek waar honden lekker kunnen spelen. Langs sommige paden zijn afwateringsgeulen waar je hond met warm weer een beetje af kan koelen.

 

Het totale gebied is veel groter dan alleen dit losloopgebied en bevat prachtige wandelroutes. Deze wandelroutes (o.a. langs de uiterwaarden en de botanische tuinen van Arboretum Belmonte) zijn een aanrader, mits je het niet erg vindt om je hond aan te lijnen.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Scheidingslaan in Wageningen. Binnen de grenzen van het losloopgebied ligt geen horeca, maar iets verderop in het bos ligt het gezellige restaurant Nol in 't Bosch (Hartenseweg 60) en ook bij Hotel de Wageningse Berg (Generaal Foulkesweg 96) zijn honden welkom.

 

Met dank aan Nathalie Wakker voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Landgoed Hoekelum

Bennekom, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..