Terug naar losloopgebieden zoeken

17839 keer bekeken

Valtherbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Valtherbos 

In het Valtherbos (450 ha) mogen honden het hele jaar los in het zuidelijkste deel (het gedeelte dat grenst aan de bebouwde kom van Emmen) en in het uiterste noorden van het gebied (ten oosten van Klijndijk)

 

Het Valtherbos is een gevarieerd bos met veel cultuurhistorische elementen zoals hunebedden, karrensporen en grafheuvels. In het noordelijke losloopgebied bevindt zich een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog; het onderduikershol. De bossen behoren tot de oudste van Drenthe en maken deel uit van De Hondsrug.

 

Je kunt hier prachtige wandelingen maken met je hond. Houd de bordjes echter goed in de gaten, want voor je het weet ben je het losloopgebied alweer uit (zie afbeelding). In beide gebieden kan je ongeveer een uur wandelen, mits je alle paadjes neemt.

 

Parkeren kan voor het zuidelijke losloopgebied aan het einde van de Nijkampenweg in Emmen. Voor het noordelijke losloopgebied kan je parkeren op de parkeerplaats langs de Melkweg (naast huisnummer 42) in Klijndijk.

 

Linkjes:

Informatie over Valtherbos

Informatie over De Hondsrug

Informatie over het onderduikersholAnderen bekeken ook

Emmerdennen

Emmen, Drenthe

Meer informatie

Sleenerzand

Schoonoord, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..