Terug naar losloopgebieden zoeken

52048 keer bekeken

Sleenerzand

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Sleenerzand 

Boswachterij Sleenerzand (1600 ha) ligt midden in Drenthe en bestaat uit bos- en stuifzandgebieden, ook wel De stille bossen van Zuidoost-Drenthe genoemd. Het bos is aangelegd rond 1930 en uitgegroeid tot een natuurgebied dat haast buitenlands aandoet. Er zijn donkere stukken naaldbos, lichtere delen met loofbomen, verrassende opduikende vennetjes en heidevelden.

 

In het zuidelijke en noordoostelijke deel van het Sleenerzand mogen honden het hele jaar loslopen, mits ze onder appel staan. Zie deze kaarten.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar die wilt de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan op parkeerplaats Kibbelveen aan de N376 tussen Sleen en Schoonoord ter hoogte van km-paaltje 28.1. Vanaf hier starten verschillende wandelroutes van staatsbosbeheer. Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Dit gebied is door de onverharde paden niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Ilse Geerts voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Valtherbos

Emmen / Klijndijk, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..