Terug naar losloopgebieden zoeken

20047 keer bekeken

Emmerdennen & Oosterbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Emmerdennen en Oosterbos 

De Emmerdennenen en het Oosterbos grenzen aan elkaar en maken beide deel uit van De Hondsrug. In het Oosterbos mogen honden het hele jaar door los lopen en in de Emmerdennen in het oostelijke en westelijke deel.

Zie deze kaart voor de gearceerde losloopgebieden.

 

Emmerdennen en Oosterbos liggen vlak naast het drukke centrum van Emmen en worden door de mooie natuur en de rust ook wel "Klein Zwitserland" genoemd. Doordat het gebied aan een drukke weg grenst, hoor je deze helaas wel en is het belangrijk dat je hond onder appel staat, zodat hij niet de weg oprent.

 

De losloopgebieden zijn echter ondanks de drukke weg, zeker de moeite waard! Het gebied is een oud en gemengt bos met zandverstuivingen, (zand)heuvels, dikke bomen (naald en loof), slingerpaadjes (zowel verhard als onverhard), een zwemvijver ('t Zandmeertje - vlak boven de Houtweg) en natuurlijk het eenna grootste Hunebed van Nederland, D45.

 

Wil je een lange(re) wandeling maken, dan kan je (gedeeltelijk aangelijnd) doorlopen naar losloopgebied Valtherbos.

 

Er zijn voldoende verharde paden in dit losloopgebied voor rolstoelgebruikers.

 

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen langs de Boermarkeweg (bijvoorbeeld de parkeerplaats aan de Torenlaan, bij Hunebed D45), langs de Oude Markeweg (woonwijk, zuidelijke deel van de Emmerdennen) of op een van de parkeerplaatsen langs de Boslaan. Zie ook kaart en route.

 

In het gebied zelf is geen horeca, maar doordat de bebouwde kom van Emmen zo dichtbij is, is er altijd wel gelegenheid voor een hapje of drankje ergens in de buurt.

 

Met dank aan Mirjam Beijer voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Valtherbos

Emmen / Klijndijk, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..