Terug naar losloopgebieden zoeken

25244 keer bekeken

Boswachterij Odoorn

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Odoorn 

Zowel in het noordelijke als het zuidelijke deel van Boswachterij Odoorn (1800 ha) zijn door staatsbosbeheer losloopgebied voor honden aangewezen. In het Schapenpark (op de heide in het midden van het gebied) zijn honden niet toegestaan.

 

De boswachterij is onderdeel van de Hondsrug en bestaat uit inheemse bossen (eik, grove den en berkenbomen) en grote heidevelden die begraasd worden door schapen. Voor meer informatie over waar honden los mogen, zie deze site en klik vervolgens op de blauwe link voor de losloopgebieden bij Odoorn.

 

Noordelijke losloopgebied (250 ha):

Honden mogen het hele jaar loslopen in het gebied ten noorden van de Boswachter Meelkerlaan, mits zij goed luisteren en niet achter het wild aan gaan. Parkeren kan aan de Boswachter Meelkerlaan bij Theehuis Poolshoogte. Je kunt hier verschillende routes volgen.

 

Zuidelijke losloopgebied:

Honden mogen het hele jaar los in het gebied rond de Schaapstreek (zandpad) en de 'IJsbaan' (een groot ven), vanaf het begin van de Poortweg tot aan de Achterweg. Zie ook de eerder genoemde kaart van Staatsbosbeheer. Parkeren kan (gratis) aan de Poortweg in Odoorn.

 

Let goed op de borden, want in het Schapenpark (een paar honderd meter ten noorden van de IJsbaan) zijn honden niet toegestaan.

 

Met dank aan Niels Schijfs voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Valtherbos

Emmen / Klijndijk, Drenthe

Meer informatie

Sleenerzand

Schoonoord, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..