Terug naar losloopgebieden zoeken

133468 keer bekeken

Hooge Vuursche

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Hooge Vuursche 

Losloopgebied Hooge Vuursche (1200 ha) is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ligt ten oosten van Hilversum tussen de Hilversumsestraatweg (N415) en de Amsterdamse Straatweg (N221). Dit losloopgebied heeft (bijna) alles wat een hondenbezitter maar kan wensen; prachtige wandelroutes, brede lanen, knusse slingerpaadjes, zwemgelegenheid en gezellige horeca. Honden (maximaal 3 per begeleider) mogen mogen bijna overal loslopen behalve bij De Stulp (Lage Vuursche), dit staat aangegeven met bordjes.

 

Houd er wel rekening mee, dat er ook mountainbike routes in dit gebied zijn. Daarom heeft het de voorkeur dat de honden onder appel staan.

 

Als je wilt, kan je een (extra) lange wandeling maken door dit losloopgebied te combineren met het 18e eeuwse losloopgebied aan de andere kant van het spoor: Landgoed Groeneveld.

 

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen aan de parallelweg van Hilversumsestraatweg of op de grote parkeerplaats bij theehuis 't Hooge Erf aan de Hoge Vuurscheweg 11 (hoek Hilversumsestraatweg). Zie kaart en route.

 

Let op: het theehuis en de bijbehorende parkeerplaats liggen niet in Hooge Vuursche, maar in deelgebied Pijnenburg (onderdeel van Lage Vuursche). Honden moeten hier aan de lijn. Als je vanaf de parkeerplaats naar het kruispunt wandelt en vervolgens de Hilversumsestraatweg oversteekt, dan sta je aan de rand van het losloopgebied van Hooge Vuursche.

 

Hier begint tevens de 6 km lange vijverwandeling (witte paaltjes) van Staatsbosbeheer.

 

 

Met dank aan Lucie Janssen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Lage Vuursche

Lage Vuursche, Utrecht

Meer informatie

Baarnse Bos

Baarn, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..