Terug naar losloopgebieden zoeken

63111 keer bekeken

Wandelroute buitengebied Haaksbergen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Wandelroute buitengebied Haaksbergen 

In het buitengebied van Haaksbergen mogen honden het hele jaar los, met uitzondering van de Knoefweg, natuurgebieden en particuliere (landbouw)grond en mits ze netjes onder appèl staan en op de paden blijven. In natuurgebied Buurserzand moeten honden het hele jaar aan de lijn, maar op de zandpaden rond dit gebied mogen honden wèl los.

 

Houd er rekening mee dat er veel wild (vogels, reeen etc) in dit gebied zitten. Is je hond een jager, dan is dit gebied minder geschikt om naartoe te gaan.

 

Onderstaande rondwandeling (ongeveer 5,7 km) is ingezonden door een trouwe bezoekster van DoggyDating die we bij deze nogmaals hartelijk willen danken voor haar hulp. Honden mogen op deze route het hele jaar los.

 

Beschrijving wandelroute:

De wandeling start aan de Waarveldweg. Parkeren kan bij begraafplaats (adres navigatie: Waarveldweg 1 te Haaksbergen). Zie ook kaart en route.

 

Vanaf de parkeerplaats ga je het zandpad op het bos in. Dit is al losloopgebied.

Na een paar honderd meter kom je aan je linkerkant een waterplas tegen (zie foto). Het water is schoon en komt uit een natuurlijke bron. In de plas staat een bord van natuurmonumenten dat de plas niet betreden mag worden. Er zit hier veel wild en, afhankelijk van het jaargetijde, ook veel (broedende) vogels. Dus als je de plas van dichtbij wilt bekijken, doe de hond dan even aan de lijn.

Aan het einde van dit zandpad kom je op een kruising met de Galgenslatweg. Rechtdoor ga je het natuurgebied in (waar de hond aan de lijn moet), maar links en rechts is weer een zandpad waar de honden vrij mogen lopen. Je loopt dan als het ware om het natuurgebied heen. Bij deze kruising kan je kiezen of je links of rechts wilt.

 

Deze route omschrijft de route rechtsom. Bij de kruising ga je dus rechtsaf en dan doorlopen tot een weiland. Daar linksaf de Knippertweg op. Links bos met af en toe water en rechts weiland. Je loopt door tot je niet verder kan (T-spliting). Je loopt dan de Knoefweg op. Ook hier kan je weer kiezen om links of rechts te gaan.

Rechts ga je richting andere zandpaden en Buursermeertje. Daar moeten de honden officieel aan de lijn. Linksaf de Knoefweg op ga je weer verder met de wandeling om het natuurgebied heen. Aan beiden kanten bos. Doorlopen tot je aan de linkerkant een smal pad ziet. Dit pad ga je in. Links bos en rechts weiland. Dit pad komt uit op de Steenhaarweg.

De Steenhaarweg loopt als het ware een beetje rond. Links aanhouden, tot je echt weer op een zandpad uitkomt. Dan net zolang rechtdoor blijven lopen tot je een zandweg krijgt naar links. Dit is dan weer de Galgenslaweg.

Tussendoor is ook nog een voetpad naar links maar dan ga je het natuurgebied in waar de honden aan de lijn moeten. Loop dus links de Galgenslaweg in. Dan is de eerste rechts de Waarveldweg. Nu heb je een rondje gelopen en loop je zo weer naar de parkeerplaats.

 

Het komt niet vaak voor dat natuurorganisaties het toestaan dat honden los mogen in natuurgebieden met zoveel wild. Honden mogen hier los op wegen en paden, maar het is niet toegestaan om ze los door de bossen te laten rennen. Houd hier svp rekening mee als je gaat wandelen. Dan kunnen we hopelijk nog lang van dit soort vrijheden genieten. Fijne wandeling!

 

Met dank aan Sjoukje van Otten voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Landgoed Stroink

Enschede, Overijssel

Meer informatie

Twickelerbosch

Ambt Delden, Overijssel

Meer informatie

Het Hilgelo

Winterswijk, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..