Terug naar losloopgebieden zoeken

33371 keer bekeken

Landgoed Stroink

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los op Landgoed Stroink 

Op landgoed Stroink (ook wel Stroinksbos of 't Stroink genoemd) in Enschede mogen honden tussen 15 juni en 15 maart los op de speciaal daarvoor aangwezen loslooproute (4 km). De route wordt gemarkeerd door bordjes met een hondenpootje erop. In de rest van het gebied en in het broedseizoen moeten honden aan de lijn.

 

Landgoed Stroink ligt aan de rand van de wijk Stroinkslanden en is een parkachtig natuurgebied met prachtige weiden, bosranden, lanen en paden. Er is een speelbos voor kinderen en een vlonderpad over de natte delen. Zie ook deze site voor meer informatie.

 

Per begeleider mogen maximaal 3 honden los mee en de honden mogen tot 3 meter buiten de paden komen. Als je hier wilt gaan wandelen, is het dus belangrijk dat je hond goed onder appèl staat. Zowel op de paden als op het voetbalveldje geldt een opruimplicht.

 

Landgoed Stroink is het enige natuurgebied in beheer van Landschap Overijssel met een wandelroute waar honden los mogen. In alle overige gebieden van Landschap Overijssel moeten honden aan de lijn of zijn honden helemaal niet welkom. De hondenbezitters uit de omgeving hebben hard gestreden voor deze uitzondering, dus houd je netjes aan bovengenoemde regels als je dit gebied bezoekt!

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Buurserstraat. Adres navigatie: Buurserstraat 374 te Enschede.

 

Met dank aan Jacquelin Meijer voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Het Hulsbeek

Oldenzaal, Overijssel

Meer informatie

Twickelerbosch

Ambt Delden, Overijssel

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..