Terug naar losloopgebieden zoeken

67493 keer bekeken

Twickelerbosch

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Twickelerbosch 

Landgoed Twickel (4000 ha) bestaat uit kasteel Twickel en een landschap van zacht glooiende akkers, eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Het landgoed Twickel heeft twee losloopgebieden waar honden het hele jaar door los mogen mits onder appel en maximaal 2 loslopende honden per begeleider.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Het eerste losloopgebied heet het "overpark" en ligt tegenover het kasteel en een bosgebied aan de Bornse kant van het landgoed. Helaas is dit gebied in 2016 flink ingeperkt. Het tweede losloopgebied op het landgoed heet Hof te Dieren, dit ligt tegen de bebouwde kom van Dieren.

 

Op het landgoed staat met bordjes met bordjes aangegeven waar de honden los mogen. Klik hier om de digitale kaart met de losloopgebieden van Twickelerbosch te downloaden. In de rest van het gebied moeten honden aan de lijn en in de kasteeltuinen en in de moestuin geld een hondenverbod.

 

Parkeren kan (voor 2 euro per dag) op de grote parkeerplaats aan de Twickelerlaan bij het kasteel. Het is ook mogelijk om (gratis) te parkeren op een van de openbare parkeerplaatsen rondom het landgoed.

 

Na afloop iets eten en/of drinken kan tegenover het landgoed bij cafe/restaurant t'Hoogspel. Naviegatie adres: Bornsestraat 1 Ambt Delden

 

Of bij Grand café In de Hagen.

Naviegatie adres: Stadshagen 201 Delden

 

Het Twickeelerbos is helaas niet erg rolstoelvriendelijk.

 

Met dank aan Sjoukje van Otten voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Het Hulsbeek

Oldenzaal, Overijssel

Meer informatie

Landgoed Stroink

Enschede, Overijssel

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..