Terug naar losloopgebieden zoeken

22385 keer bekeken

Noorderhout en Groenewal

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Noorderhout en Groenewal te Gouda 

Aan de Noordzijde van Gouda in de wijk Bloemendaal/Plaswijck ligt een prachtig stukje verborgen natuur. Noorderhout en Groenewal zijn heerlijke losloopgebieden waar de honden het hele jaar naar hartenlust kunnen rennen en ravotten. De beide gebieden liggen in elkaars verlengde en vormen samen een strook van ruim 2 kilometer. Als je heen en weer loopt via alle paden ben je er dus makkelijk een uurtje zoet.

 

Tussen Groenewal en het Noorderhout ligt de Bloemendaalseweg. Deze weg is niet druk, maar er rijden wel auto's en fietsers. Om over te steken moet je dus wel je hond even aanlijnen. Vanaf Groenewal ga je er bij het dierentehuis af, naar links lopen richting de manege. Bij de manege het bruggetje op en dan naar links. Daar loopt een smal paadje langs het hek van de manege. Zo kom je bij het Noorderhout.

 

Het parkachtige gebied is aangelegd tijdens de bouw van de geluidswal aan de A12 waar het aan grenst. De naam Groenewal is dan ook letterlijk want het gebied is een groene wal tussen de snelweg en de wijk. Inmiddels heeft het gebied een hoge ecologische waarde gekregen. Er zijn diverse vlinderstroken, paddenstoelen en voortplantingsplaatsen voor amfibieƫn. Meer hierover vind je op deze website.

 

Voor de kinderen is er op Noorderhout een leuke natuurspeelplaats, hier zijn honden echter niet toegestaan.

 

Het gebied is veenbodem waardoor het bij nat weer wat drassig kan zijn, laarzen zijn dan geen overbodige luxe. Hierdoor is het gebied ook minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Parkeren kan o.a. op de Groenhovenweg ter hoogte van nummer 12.

Hiervandaan loop je over het bruggetje zo de Groenewal op, zie ook de kaart.

 

Met dank aan Eveline Bos-Postma voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Bentwoud

Boskoop, Zuid-Holland

Meer informatie

Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..