Terug naar losloopgebieden zoeken

74711 keer bekeken

Bentwoud

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Bentwoud 

Bentwoud is een groot, (800 ha) nieuw natuurgebied tussen Tussen Zoetermeer, Benthuizen & Rijnwoude en Waddinxveen & Boskoop. Bentwoud kent 2 gebieden waar honden los mogen. Zie deze kaart.

 

Het eerste losloopgebied is grotendeels omheind en ligt in het oostelijke deel van Bentwoud, tegen Boskoop aan. Het gebied bevat mooie paden, bossen, velden en er is een hondenstrandje. Het losloopgebied is grotendeels afgeschermt met hekken en er staat een bankje om even te gaan zitten. Een voordeel van dit gebied is dat het direct aan de parkeerplaats ligt.

 

Het tweede losloopgebied ligt  tussen de wijk Oosterheem (Zoetermeer), de Omleidingsweg in Benthuizen en het spoor van de hogesnelheidslijn.

 

Bentwoud is nu nog volop in ontwikkeling en zal straks uit veel verschillende soorten natuur bestaan. Er komen stille en minder stille plekken, nattere en drogere gebieden en goed bereikbare maar ook minder toegankelijke bosdelen waarin je kunt rondstruinen. Zie ook deze website van de Vrienden van Bentwoud.

 

In beide losloopgebieden geldt een maximum van 3 honden per begeleider. Van de honden(eigenareren) wordt wel verwacht dat ze onder appel staan en nit het wild verstoren of hinder veroorzaken bij andere bezoekers.

 

Parkeren voor het losloopgebied dat in het oostelijk deel van Bentwoud ligt, kan (gratis) op de (nieuwe) parkeerplaats net na de rotonde aan de N209, die na de rotonde de Hoogeveensweg wordt. Van hieruit loop je direct het losloopgebied in.

 

Voor het losloopgebied dat tegen Oosterheem aan ligt, kan je (gratis) parkeren aan de Omleidingsweg in Benthuizen.

 

Met dank aan Anne Margreet Huijg voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk, Zuid-Holland

Meer informatie

Weteringpark

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..