Terug naar losloopgebieden zoeken

29842 keer bekeken

Hondenspeeltuin/strandje Park Hitland Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Hondenspeeltuin en Hondenstrandje Park Hitland te Nieuwerkerk aan den IJssel 

In de polder van Nieuwerkerk aan den IJssel ligt recreatiegebied Park Hitland. Park Hitland (250 ha) heeft een landelijk en open karakter en veel recreatiemogelijkheden waaronder een hondenspeeltuin en een hondenstrandje, waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten.

 

Op de meeste plekken in Park Hitland mogen honden los lopen. De enige uitzonderingen hierop zijn het vogelrustgebied met het knuppelpad, de waterspeelplaats in Hitland-Zuid, de klimspeelplaats in Hitland-Noord, de trimbaan langs het Langepad en op en langs fietspaden. Voor het feit, dat honden (nog) niet aan de lijn hoeven te lopen is in alle omstandigheden het baasje verantwoordelijk voor het gedrag van de hond. Park Hitland hanteert de volgende geboden:

 

*Houd rekening met elkaar op wandel- en fietspaden en lijn op fietspaden bij voorkeur uw hond aan;

*Het park is groot genoeg; vermijd dus de speelterreinen en het trimparcours of lijn uw hond op het daarlangs lopende pad aan;

*Houd rekening met de natuur en als uw hond dat niet doet, houdt uw hond dan aan de lijn.

 

De hondenspeeltuin is 3500 m2 groot en volledig omheind. Voor het speelplezier van de honden zijn er tunnels, boomhindernissen, een zandbak en een waterkuil om in te poedelen. Voor de baasjes staan er meerdere bankjes. De hondenspeeltuin is gratis en alle dagen open, let op; het toegangshekje kan wat klemmen. Tegenover de hondenspeeltuin is een klimspeelplaats voor kinderen (honden niet toegestaan). Je kunt in dit park dus een fijn gezinsuitje plannen waarbij iedereen zich kan vermaken en uitleven.

 

Aan de andere kant van Park Hitland vind je het hondenstrandje. Dit is niet heel groot, ongeveer 15x15 meter (zo’n 250 m2), maar door de mooie ligging en het schone water toch wel de moeite waard voor honden die graag willen zwemmen. Voor de baasjes staat er een picknicktafel en het uitzicht is er prachtig!

 

Als je de hondenspeeltuin en het hondenstrandje wilt combineren kan je via het park een leuke wandeling van ongeveer 40 minuten (3,2 km) maken. Op deze pagina vind je een kaart met de route.

 

Op en rond Park Hitland zijn diverse horecagelegenheden waar je iets kunt eten en/of drinken, meer informatie over de restaurants vind je hier.

 

Parkeren voor de hondenspeeltuin kan op de naastgelegen parkeerplaats. Deze heeft geen eigen adres maar via kaart en route rijd je er zo naar toe.

 

Als je rechtstreeks naar het hondenstrandje wilt, kan je het beste parkeren op de parkeerplaats aan de Groenendijk.

 

Op deze pagina vind je gearceerde kaarten van zowel de hondenspeeltuin en het hondenstrandje als de bijbehorende parkeerplaatsen.

 

Zowel de hondenspeelplaats , het hondenstrandje en de route tussen de 2 gebieden zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers via een verhard pad, echter de ondergrond van de hondenspeeltuin bestaat uit gras en houtsnippers en het hondenstrandje bestaat uit gras en zand.

 

Met dank aan Sammy van Winden voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Schollebos

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland

Meer informatie

Hondenspeeltuin Zevenkamp

Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatie

Loetbos

Lekkerkerk, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..