Terug naar losloopgebieden zoeken

25396 keer bekeken

Bleiswijkse Zoom

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Bleiswijkse Zoom 

Bleiswijkse Zoom (244 ha) is een groen en waterrijk dagrecreatiegebied langs de westelijke oever van de Rotte. Honden mogen bijna overal het hele jaar loslopen op voorwaarde dat ze netjes onder appel staan. De enige uitzonderingen zijn het zwemstrand (tussen 1 april en 1 oktober) en het gedeelte rond het Elysium (aan de zuidkant van de Merenweg). In het gebied zijn diverse wandelroutes uitgezet. Deze staan aangegeven met gekleurde bordjes.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild dat hier leeft te beschermen, maar hij wil de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Met name in de broedtijd mogen de vogels in de Bleiswijkse Zoom niet gestoord worden. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Wil je na afloop van de wandeling iets eten of drinken, dan kan je terecht bij restaurant Meerenbos.

 

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen aan de Kooilaan.

Zie kaart en route.

 

Met dank aan Nico van Zwet en Cindy Mulder voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Zevenhuizerplas

Zevenhuizen zh, Zuid-Holland

Meer informatie

Hoge Bergse Bos

Bergschenhoek, Zuid-Holland

Meer informatie

Lage Bergse Bos

Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..