Terug naar losloopgebieden zoeken

16117 keer bekeken

Mallebos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in het Mallebos te Spijkenisse? 

Het Mallebos (52 ha) in Spijkenisse is een prachtig natuurgebied dat onderdeel is van het landschap van Voorne-Putten. Honden mogen hier het hele jaar door los, mits onder appel.

 

Waarom moet de hond onder appel? Het Mallebos wordt bewoond door wild zoals reeën en (roof)vogels; het is dus niet de bedoeling dat je hond daar op gaat jagen. Daarnaast lopen er ook ruiterpaden door het gebied; graag bij het passeren even je hond bij je roepen. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven!

 

Het Mallebos werd al voor de 10e eeuw bewoond! Het bestaat uit gevarieerd loofbos en het zuidwestelijk deel van het Mallebos is open en nat. Aan de bospercelen wordt nagenoeg geen onderhoud gedaan, wat bijdraagt aan het ontstaan van een bosmilieu. Het waterpeil wordt door schotten enkele decimeters hoger gehouden, waardoor het eigen gebiedswater binnen blijft en er geen (vervuild) water uit de omgeving instroomt.

 

Het Mallebos heeft leuke bospaadjes , weidegebieden, mooie doorkijkjes en voldoende zwemwater om een heerlijke wandeling te maken en samen met je hond van de natuur te genieten.

 

Parkeren kan in de parkeerhaven aan de Malledijk net voorbij manege De Ruiterhoek. Zie kaart en route voor de exacte locatie. Hiervandaan steek je de brug over en zie je links het Mallebos.

 

Let op, het naastgelegen Park Vogelzang is geen losloopgebied.

 

Met dank aan Karin Warnars voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staat hieronder —I>Anderen bekeken ook

Oude Maaspad/Visserijgriend

Hoogvliet Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatie

Ruigeplaatbos

Hoogvliet Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatie

Bernisse

van Heenvliet tot Zuidland, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..