Terug naar losloopgebieden zoeken

12675 keer bekeken

Ruigeplaatbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Ruigeplaatbos 

Het Ruigeplaatbos (37,5 ha) dankt zijn naam aan een zandplaat in de Oude Maas in Hoogvliet (Rotterdam). Honden mogen in een groot deel loslopen. Zie deze kaart.

 

In 1997 heeft een grote storm enorm veel schade aangericht aan de natuur in het gebied. Na de storm is besloten om het beschadigde bos aan de natuur over te laten. Toen bleek dat hierdoor diverse bijzondere planten en dieren ontstonden, heeft het Wereld Natuur Fonds besloten zich over het gebied te ontfermen. Grappig genoeg beschikt het Ruigeplaatsbos hierdoor ineens over een 'ruig bos'. Sinds 2000 grazen er Schotse Hooglanders in dit 'stormbos'.

 

Dit losloopgebied is prima te combineren met losloopgebied Oude Maaspad/Visserijgriend. Je loopt dan in 5 minuten (aangelijnd) via de Vuurvlinderweg (onder de Spijkernisserbrug door) en vervolgt deze tot je bij losloopgebied Maaspad/Visserijgriend bent.

 

Parkeren kan (gratis) aan het einde van de Max Havelaarweg bij de kruising met de Wijnruitstraat. Hiervandaan loop je over het fietspad zo het bos in.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Oude Maaspad/Visserijgriend

Hoogvliet Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatie

Mallebos

Spijkenisse, Zuid-Holland

Meer informatie

Valckesteynse Bos

Poortugaal, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..