Terug naar losloopgebieden zoeken

16024 keer bekeken

Ankeveense Plassen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Ankeveense Plassen te Ankeveen 

De Ankeveense plassen is een prachtig natuurgebied dat is ontstaan door veenwinning. Honden mogen hier het hele jaar door los (mits onder appel) op het Googpad en het Bergse Pad. Zie deze kaart.

 

Je loopt er langs het water, soms aan 2 kanten en kunt er genieten van vergezichten, eilandjes, grasland en moerasbos. Deze wandeling is geschikt voor baasjes die van de natuur willen genieten; waterdichte schoenen zijn een aanrader!

 

Het Googpad is ongeveer 4 km lang en halverwege vormt deze een T-splitsing met het Bergse Pad (let op, dit is tevens fietspad). Deze is 2 km lang. Wanneer je dus alle paden op en neer loopt is dat 12 km, zo'n 2 uur wandelen.

 

Je kunt ook een rondje lopen waarbij je start op het Bergse Pad, rechtsaf slaat op het Googpad en dan weer rechtsaf op de Dammerkade en dan weer rechts via het Stichtse End terug naar het startpunt aan het Bergse Pad. Deze route is ruim 7,5 km, dus dat is ongeveer 75 minuten wandelen. Op dit moment moeten de honden op de Damkade nog worden aangelijnd, in de toekomst zullen ze daar ook los mogen en hoef je de hond dus alleen nog op het Stichtse End aan te lijnen op deze ronde. Zie ook deze site voor de route.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van Natuurmonumenten om de natuur, het wild en de weidevogels te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden op deze route wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat deze fijne route ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan op parkeerplaats de Kooi.

Navigatie adres: De Kooi, 1394 ND Nederhorst Den Berg

Zie ook kaart en route.

Hiervandaan loop je zo in oostelijke richting het Googpad op.

 

Als je de route wilt starten bij het Bergse Pad, dan kan je parkeren op de parkeerhaven tegenover het Bergse Pad.

Navigatie adres: Stichts End 107A, 1244 PM Ankeveen

 

Als je na afloop iets wilt eten of drinken, dan vind je op het Stichts End diverse leuke restaurants, waaronder Restaurant 1244 en Restaurant Lekr.

 

Doordat de paden in dit natuurgebied drassig kunnen zijn, is dit gebied helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Quiny Voorn voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

De Hoge Dijk

Amsterdam Zuidoost, Noord-Holland

Meer informatie

Fransche Kampheide

Bussum, Noord-Holland

Meer informatie

Gaasperpark / Gaasperplas

Amsterdam, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..