Terug naar losloopgebieden zoeken

19426 keer bekeken

Loetbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in het Loetbos te Lekkerkerk 

Het Loetbos (gemeente Krimpenerwaard) is een 10 km lang en 180 ha groot gebied waar honden (met uitzondering van het fietspad en de kinderspeelplaatsen) overal het hele jaar door los mogen lopen, mits onder appel.

 

Het Loetbos ligt tussen de Provinciale weg en het meanderende (kronkelende) riviertje de Loet. Oorspronkelijk was het veengebied, maar 40 jaar geleden is het veranderd in een verrassend mooi natuurgebied. Door zijn oorsprong is het enorm waterrijk en vind je er, behalve rivier de Loet, veel slootjes. Verder bestaat het Loetbos uit loofbos, fruitbomen en bloemrijke weilanden met doorkijkjes naar het water.

 

Het Loetbos heeft vele wandelpaden waardoor het geschikt is voor zowel een korte wandeling met een hondenplons als een lange wandeling tot wel 2 uur. Er staan op verschillende plekken bankjes en prullebakken.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar hij wil de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

De paden zijn stevig waardoor dit gebied ook goed begaanbaar is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

 

Na afloop kan je iets eten of drinken bij het nabijgelegen restaurant De Loet.

Navigatie adres: Kerkweg 279 2941 LA, Lekkerkerk

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Kerkweg/Berkenwoude, zie kaart en route voor de exacte locatie. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het bos in.

 

Met dank aan Heidi Heemskerk voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Recreatiegebied Krimpenerhout

Krimpen aan de Lek, Zuid-Holland

Meer informatie

De Zaag

Krimpen aan de Lek, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..