Terug naar losloopgebieden zoeken

51700 keer bekeken

Park Zijpendaal, Sonsbeek en Gulden Bodem

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Park Zijpendaal, Sonsbeek en Gulden Bodem 

De hondenlosloopgebieden van Park Zijpendaal, Landgoed Sonsbeek en Gulden Bodem (ook wel het Gravinnenbosje genoemd) zijn pareltjes van losloopgebieden. Ze liggen alledrie ten noorden van het centrum van Arnhem en grenzen op veel plaatsen aan elkaar. In sommige delen van deze gebieden mogen honden los, maar niet overal. Let dus goed op de bordjes. Zie deze kaart.

 

In Sonsbeek zijn de bossen tussen de Parkweg en de Tellegenlaan (groot stuk!) aangewezen als losloopgebied. In het zuidelijke gedeelte van Sonsbeek (dit deel grenst aan de binnenstad en wordt ook wel het stadspark genoemd) moeten honden aan de lijn.

 

In Park Zijpendaal (ten noorden van de Parkweg) mogen honden los in het stuk dat tegen Burgers Zoo aan ligt (in het noorden) en in het deel dat grenst aan de voetbalvelden van VDZ (in het oosten).

 

Als je vanuit Park Zijpendaal de Zijpendaalseweg oversteekt (hond aan de lijn!), dan kom je in Park Gulden Bodem (Gravinnenbosje). Dit prachtige park is ca 30 hectare groot en bestaat uit oerbos en open veld. Honden mogen hier het hele jaar los.

 

Bovengenoemde losloopgebieden grenzen op veel plaatsen aan elkaar en zijn vrij eenvoudig te combineren, mits je bereid bent om af en toe je hond even aan te lijnen en een weg over te steken. In Park Zijpendaal en Landgoed Sonsbeek zijn vijvers waar je hond lekker kan zwemmen. In Park Gulden Bodem is veel mooie natuur, maar helaas geen zwemwater.

 

Na afloop iets eten of drinken kan bij Brasserie de Boerderij.

Hier kan je ook de auto parkeren .

Adres navigatie: Parkweg 2 in Arnhem.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Voor dit losloopgebied zijn we nog op zoek naar 5 a 10 horizontaal genomen foto’s die een goed beeld van het gebied geven. Als u die heeft en met ons wilt delen, heel graag in groot formaat mailen naar losloopgebieden@doggydating.com. Als wij de foto’s plaatsen, vermelden we u als fotograaf.

 

 Anderen bekeken ook

Park Klarenbeek

Arnhem, Gelderland

Meer informatie

Mariëndaal

Oosterbeek, Gelderland

Meer informatie

Park Angerenstein

Arnhem, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..