Terug naar losloopgebieden zoeken

109397 keer bekeken

Mastbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Mastbos 

Het Mastbos (570 ha) grenst direct aan de zuidrand van Breda en is het oudste productiebos van Nederland (meer dan 500 jaar oud). Kenmerkend zijn de oeroude grove dennen en de zomereiken waaronder het heerlijk wandelen is. Het Mastbos heeft lange lanen, vijvers en vennetjes.

 

In een deel (82 ha) van het Mastbos mogen de honden los lopen, klik hier voor de kaart. Dit gebied is ten noorden van de Bouvignedreef in Breda. Staatsbosbeheer heeft hier een snuffelroute uitgezet van 4 km en speciaal voor de honden een poedepoel gegraven waar de honden heerlijk kunnen zwemmen, poedelen en afkoelen op warme dagen. Deze route start op de parkeerplaats van het Matsbos langs de Huisdreef (zie kaart) en staat aangegeven met blauwe bordjes met een hondenkopje.

 

 

 

Bij grand café Heeren van Oranje kan je na afloop nog iets eten of drinken. Honden zijn hier aangelijnd welkom op het terras.

 

De lanen en dreven in het Mastbos zijn bijna allemaal geschikt voor rolstoelgebruikers. Er loopt een half verhard pad van 2,5 kilometer lengte vanaf de P-plaats aan de Stouwdreef, Breda. Daar start ook de blauwe route van 4,5 kilometer, voor de geoefende rolstoelgebruiker.

 

Met dank aan Astrid Mulders voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Voorbos

Ulvenhout, Noord-Brabant

Meer informatie

Galderse Meren

Breda, Noord-Brabant

Meer informatie

Liesbos

Breda, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..