Terug naar losloopgebieden zoeken

105418 keer bekeken

Galderse Meren

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Galderse Meren 

De Galderse Meren is een gebied van recreatieplassen ten zuiden van Breda. De grootste en oudste plas ligt ten zuiden van de A58. Het water in de plas heeft een vrij hoge zuurtegraad, waardoor er geen algengroei mogelijk is. Hierdoor heeft het water het hele jaar door een tropisch blauwe kleur.

 

Honden mogen tussen 1 oktober en 1 april vrijwel overal loslopen en ze mogen zwemmen. in de plas. Na 1 april zijn honden helaas niet meer toegestaan in het gebied, ook niet aan de lijn.

 

Een leuke wandeling om samen met je hond te maken is een rondje om de plas. Deze rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Houd er met mooi weer wel rekening mee dat deze rondwandeling deels over een naaktstrandje gaat.

 

Halverwege kom je langs een paar betonnen pijpen met een bordje "natuurgebied". Hier moet je hond even een stukje aan de lijn, maar de rest van de wandeling rond het meer mogen honden los.

 

Parkeren kan langs de Moerstraat of de Rijsbergsebaan in Breda in de periode tussen 1 kotober en 1 april gratis. (Daarna 3 euro per dag tussen 1 april en 1 oktober).

 

Bij de plas zelf is buiten het seizoen geen horeca. Voor een gezellig hapje en drankje kunt u tercht bij de hondvriendelijke Hoeve Galderzicht aan de Rijsbergsebaan 9.

Of een stukje verderop (aan de andere kant van de snelweg) restaurant De Kogelvanger. Het adres is Galderseweg 55.

 

Met dank aan Yvonne Ros voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Mastbos

Breda, Noord-Brabant

Meer informatie

Voorbos

Ulvenhout, Noord-Brabant

Meer informatie

Liesbos

Breda, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..