Terug naar losloopgebieden zoeken

57140 keer bekeken

Ellertshaar / Boswachterij Schoonloo

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Ellertshaar / Boswachterij Schoonloo 

Boswachterij Schoonloo (1553 ha), ten zuidoosten van Assen, is onderdeel van Natuurgebied Hart van Drenthe. Het is een prachtig bos- en heidegebied met veel vennen en heerlijke wandelroutes.

 

Het losloopgebied ligt ten oosten van de Hoofdstraat (de N376) en ten zuiden van de Westdorperstraat (dit is een groot gebied, zie afbeelding).

 

Hond en baas kunnen hier uren lang wandelen en in het ven bij Ellertshaar mogen honden zelfs zwemmen. De wandelroutes zijn eenvoudig te volgen door middel van nummers op keien langs het pad.

 

Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen langs de Hoofdstraat / N376 van Schoonloo naar De Kiel. Een handig startpunt is parkeerplaats de Tweelingen van Staatsbosbeheer ter hoogte van hectometerpaaltje 17,9. Deze parkeerplaats staat aangegeven met borden langs de kant van de weg. Het losloopgebied ligt aan de overkant van de N376 (hond aan de lijn, want ze rijden hier hard). Als je aan de andere kant van de weg het pad rechtdoor volgt, dan kom je meteen bij het ven.

 

In Schoonloo zijn diverse horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en/of drankje.Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..