Terug naar losloopgebieden zoeken

115080 keer bekeken

Ellertshaar / Boswachterij Schoonloo

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Ellertshaar / Boswachterij Schoonloo 

Boswachterij Schoonloo (1553 ha), ten zuidoosten van Assen, is onderdeel van Natuurgebied Hart van Drenthe. Het is een prachtig bos- en heidegebied met veel vennen en heerlijke wandelroutes. Honden mogen hier het hele jaar door los (maximaal 3 honden per begeleider).

 

Eind 2019 heeft Staatsbosbeheer het losloopgebied gehalveerd, maar een ronde om het gebied is nog steeds zo'n 2 uur lopen en als je slingert via de paadjes kan je je er nog veel langer vermaken. Voordeel van het nieuwe losloopgebied is dat het nu is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

Hond en baas kunnen hier urenlang wandelen en in het ven bij Ellertshaar mogen honden zelfs zwemmen. De wandelroutes zijn eenvoudig te volgen door middel van nummers op keien langs het pad.

 

Het losloopgebied ligt ten oosten van de Hoofdstraat (de N376), zie deze kaart.

 

Parkeren kan op de parkeerplaatsen langs de Hoofdstraat / N376 van Schoonloo naar De Kiel. Een handig startpunt is parkeerplaats Parkeren aan Pieterpad .

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Het losloopgebied ligt aan de overkant van de N376 (hond aan de lijn, want ze rijden hier hard). Als je aan de andere kant van de weg het pad rechtdoor volgt, dan kom je meteen bij het ven.

 

In Schoonloo zijn diverse horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en/of drankje.

 

Met dank aan Karin Drenth voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..