Terug naar losloopgebieden zoeken

33924 keer bekeken

Boswachterij Exloo

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Exloo 

In Boswachterij Exloo zijn 3 grote losloopgebieden. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, mits zij goed luisteren en niet achter het wild aan gaan. Boswachterij Exloo is onderdeel van de Hondsrug en bestaat uit afwisselend naald- en loofbos met heide en stuifzanden. Klik op de blauwe op deze website voor een plattegrond van deze losloopgebieden.

 

Voor het bovenste losloopgebied kan je parkeren bij parkeervak 180 aan de Oosterweg in Ees (pal achter en iets ten noorden van het Land van Bartje). Vanaf deze parkeerplaats start de wat langere blauwe Stormroute (5 km). Let op: deze route gaat voor een deel door aanlijngebied. Wil je dit liever niet, dan kan je beter gewoon je eigen route kiezen.

 

Voor het middelste en tevens kleinst losloopgebied (boven en achter camping De Zeven Heuveltjes) kan je parkeren op de parkeerplaats bij vak 130 en 138 langs de Bodenweg in Ees. Zie de marker op de kaart. Vanaf deze parkeerplaats start de gele Dennenbosroute  (2,5 km) waar honden de gehele route los mogen. 

 

Voor het onderste gebied (dit ligt in de "V" tegen de noordwestrand van Exloo aan) kan je parkeren op de parkeerplaats bij Hunebed D30, op het stuk waar het Bodenpad in Ees over gaat in de Boslaan te Exloo.

 

Als je een beetje zigzagt, zijn alle drie de losloopgebieden per gebied groot genoeg voor een wandeling van een klein uur. Maak je liever een langere wandeling en vind je het niet erg om je hond tussendoor even aan de lijnen? Dan kan je een eindeloos lange boswandeling maken door van het ene naar het andere losloopgebied te wandelen.

 

Met dank aan Joep en thea bakkenes voor de foto's.

 Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..