Terug naar losloopgebieden zoeken

18721 keer bekeken

Dwingelderveld Noord

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Dwingelderveld Noord 

Nationaal Park Dwingelderveld (4000 ha) bij Dwingeloo bestaat uit bossen, akkers, stuifzanden en heidevelden. Honden mogen in drie delen van dit Nationaal Park loslopen. Zie ook de kaart op deze kaart.

 

Deze omschrijving gaat over de kleinste van de drie losloopgebieden (900 ha), met leuke, smalle slingerpaadjes. Losloopgebied Dwingelderveld Noord ligt, zoals de naam al zegt, in het uiterste noorden van het natuurpark, vlak onder het plaatsje Smalbroek (gemeente Beilen). Het is een mooi gebied met afwisselend jonge en oude bomen. Het losloopgebied heeft prachtige uitzichten op 2 vennen, maar deze liggen helaas niet in het losloopgebied.

 

Als je langs de rand van het losloopgebied loopt is dat een ronde van 2,2 km (een klein halfuurtje). Maar als je wat zigzagt of de wandeling uitbreidt met het aanlijn gebied kan je je uiteraard veel langer vermaken.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan Smalbroek (naam van de straat) ter hoogte van nummer 46 (camping Boszicht). Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Op de camping is een snackbar (Jennie's Snackbar) waar je terecht kunt voor een hapje en/of een drankje.

 

NB. Let goed op de bordjes, want als je je hond los laat lopen buiten de grenzen van het losloopgebied, dan loop je kans op een boete van ruim 60 euro!

 

Met dank aan Tilly Kralt voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Dwingelderveld Lheederzand

Dwingeloo / Lhee, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..