Terug naar losloopgebieden zoeken

56718 keer bekeken

Dwingelderveld Lheederzand

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Dwingelderveld Lheederzand 

Nationaal Park Dwingelderveld (4000 ha) bij Dwingeloo bestaat uit bossen, akkers, stuifzanden en heidevelden. Honden mogen in drie delen van dit natuurgebied loslopen. Deze omschrijving gaat over losloopgebied het Lheederzand. Met een oppervalk van ca. 120 ha is dit de grootste van de drie. De andere losloopgebieden liggen bij Spier (12 ha) en Beilen (8 ha). Zie ook deze kaart.

 

Het Lheederzand ligt ten zuidoosten van Dwingeloo, pal onder het plaatsje Lhee. Het losloopgebied bestaat voornamelijk uit (gemengd) bos en is groot en afwisselend genoeg voor een lange, avontuurlijke wandeling met je hond.

 

Parkeren kan o.a. op de parkeerplaats aan het einde van de Oude Hoogeveensedijk in Lhee (Dwingeloo), net voorbij Kampeerterrein De Olde Bargen. 

Zie kaart en route.

 

Vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Oude Hoogeveensedijk start de (witte) "Telescoopwandeling" (4 km). Deze wandeling brengt je o.a. langs de oude radiotelescoop (waar je een prachtig uitzicht hebt over de wijde omgeving) en langs het Smidsveen. Let op: deze wandeling gaat voor een groot deel door aanlijngebied.

 

Wil je je hond liever niet teveel aanlijnen, maar toch een gemarkeerde route lopen, dan raden we je aan om de kortere rode route (2,5 km) te wandelen vanaf de parkeerplaats bij het informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Deze route gaat voor een groot deel door het losloopgebied en hier hoef je je hond alleen in het begin en halverwege heel even aan de lijn te doen.

 

Belangrijk: het losloopgebied is groot genoeg voor lange wandelingen, maar let onderweg wel goed op de bordjes. Als je hond los loopt buiten de grenzen van het losloopgebied, dan loop je kans op een boete van ruim 60 euro en er wordt streng gecontroleerd!

 

In het losloopgebied bevindt zich de hondvriendelijke Bospub waar je even iets kunt eten en drinken. Navigatie adres:

Bosrand 18

7991PA Lhee/Dwingeloo

 

Met dank aan G. vd Linden voor de foto's.

 

 Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..