Terug naar losloopgebieden zoeken

73416 keer bekeken

Boswachterij Noordwijk

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Noordwijk 

Boswachterij Noordwijk is onderdeel van natuurgebied Hollands Duin. Dit mooie natuurgebied bestaat uit stuivende duinen met beschutte bossen en natte duinvalleien. Sommige delen worden ook wel de Hollandse Woestijn genoemd omdat het er 's zomers erg warm kan worden. Aan de zuidkant van de boswachterij, net ten noorden van Noordwijk bevindt zich sinds 2022 een losloopgebied waar de honden het hele jaar door los mogen lopen, mits onder appel. Zie deze kaart.

 

Buiten het losloopgebied is je hond ook welom, mits aangelijnd.

 

Voor de aangrenzende gebieden geldt het volgende:

 

Het gebied ten oosten van het wandel- en fietspad door de Coepelduynen (tussen Noordwijk en Katwijk) is het hele jaar door afgesloten voor honden (staat met bordjes aangegeven). In de rest van dit gebied mogen honden het hele jaar los, mits ze op de paden blijven.

 

In de boswachterij Wassenaar (tussen Katwijk en Wassenaar) mogen honden van 15 augustus tot 15 maart los lopen, echter wel onder appèl en op de paden. Van 15 maart tot 15 augustus moeten ze aan de lijn in verband met het broedseizoen.

 

In begrazingsgebieden moeten honden altijd aan de lijn. Let op de borden!

 

In begrazingsgebied Lentevreugd mag de hond niet mee, om verstoring van grote grazers en vogels te voorkomen.

 

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoet komen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze op de paden blijven en onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Vrijwel alle paden van dit gebied zijn verhard en daardoor rolstoelvriendelijk. Hou er echter wel rekening mee dat het gebied glooiend is en daarom hulp handig kan zijn.

 

 

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen langs de Duinweg of de Duindamseweg. Aan het begin van de genoemde wandeling ligt het hondvriendelijke restaurant De Duinrand.

 

Met dank aan Miranda van der Holst voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Sassenheimse IJsclub

Sassenheim, Zuid-Holland

Meer informatie

Hondenstrand & Coepelduynen

Katwijk aan Zee, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..