Terug naar losloopgebieden zoeken

41507 keer bekeken

Boswachterij Gees

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Boswachterij Gees 

Boswachterij Gees (1600 ha) ligt tussen Hoogeveen en Emmen en bestaat uit bos en heidevelden. Er zijn 2 losloopgebieden waar de honden het hele jaar door los mogen, mits onder appel. In de rest van de Boswachterij zijn honden welom mits aangelijnd.

 

Let op, in het voorjaar van 2021 zijn deze gewijzigd van locatie en grootte.

Zie deze kaarten.

 

Het noordelijke losloopgebied (bovenin op de kaart) is begin 2021 verlegd naar de andere kant van de weg en start op de (nieuwe) parkeerplaats aan de Mepperstraat. Een rondje langs de randen van dit losloopgebied is 3,5 km, maar als je alle leuke paadjes neemt kan je hier makkelijk een uur wandelen. In dit losloopgebied is ook een Natte Neuzen route, zie deze kaart.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Mepperstraat in Meppen.

Zie ook kaart en route voor de exacte locatie.

 

Het zuidelijke losloopgebied (onderin op de kaart) is begin 2021 vergroot en start op de parkeerplaats Hooge Stoep. Een rondje langs de randen van dit losloopgebied is 4,5 km, maar ook hier geldt dat als je alle paadjes neemt je er makkelijk een uur of langer kunt wandelen.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats Hooge Stoep aan de Witte Menweg (vlak voor deze overgaat in de Goringdijk).

 

Helaas is er met de nieuwe indeling van de losloopgebieden geen zwemplek meer voor de honden zoals die er vroeger wel was. Als je beide losloopgebieden in een wandeling wilt combineren loop je 3,5 km (35 minuten) door aanlijngebied. Er staat duidelijk met borden aangegeven waar de losloopgebieden beginnen en eindigen.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht en op de paden loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Met dank aan Pieter Koers voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Sleenerzand

Schoonoord, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..