Terug naar losloopgebieden zoeken

149993 keer bekeken

Berkenbosch

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Berkenbosch 

Ten noorden van Domburg en ten zuidwesten van Oostkapelle ligt een prachtig stuk strand (2 km) wat door de gemeente is aangewezen als hondenstrand. De regels zijn dat honden hier in de zomermaanden (tussen 15 mei en 15 september) tussen 19:00 en 10:00 uur los mogen. Na 10:00 uur moeten ze aan de lijn. De meeste mensen laten hun hond hier echter het hele jaar los, maar het mag officieel dus niet!

 

Het hondenstrand loopt vanaf het  hondvriendelijke - Strandpaviljoen Bij Karel (strandpaal 64) in Oostkapelle tot aan de noordpunt van het recreatiestrand van Domburg (strandpaal 60). 

 

In de aangrenzende duingebieden (Hoogduin, Westhoven en Berkenbosch) moeten honden aan de lijn. Als je dat niet erg vindt, dan is het een aanrader om hier een stukje door de duinen te wandelen. Je treft er een prachtig duinbos met kronkelige, bemoste bomen en een ondergroei van varens.

 

Tussen 15 september en 15 mei mogen honden naast het hierboven genoemde hondenstrand ook los op alle overige stranden van Domburg en Oostkapelle, waardoor je echt eindeloos lange strandwandelingen kunt maken.

 

Leuk weetje; het strand van Oostkapelle behoort tot de breedste stranden van Nederland.

 

Parkeren kan (betaald) in Oostkapelle op de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg Zie kaart en route.

 

Je start dan aan de kant van Strandpaviljoen Bij Karelof in Domburg aan het Burgemeester ven Teylingenpark. Hier loopt een pad de duinen in (hond aan de lijn). Ga hier door het hek heen en dan via de 1e strandopgang (nr 60) rechtsaf het hondenstrand op.

 

Met dank aan Ilse Roelen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Oosterstrand

Domburg, Zeeland

Meer informatie

Noordzeestrand

Vrouwenpolder, Zeeland

Meer informatie

Noordzeestrand

Zoutelande, Zeeland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..