Terug naar losloopgebieden zoeken

20163 keer bekeken

Elfbergen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Elfbergen te Oudemirdum 

Hondenbos Elfbergen (20 ha) is het enige deel van Boswachterij Gaasterland waar honden los mogen lopen mits onder appel. Het losloopgebied bevindt zich tussen de Fonteinwei, de Beukenlaan en de Kooilaan, zie deze kaart.

 

Het losloopgebied bestaat uit een bos met leuke wandelpaadjes en een hondenweide waar de honden lekker kunnen rennen en ravotten. Er is een betonnen tunnel waar de honden doorheen kunnen en een vijver waar ze lekker in kunnen poedelen.

 

Het gebied is niet heel groot, een rondje langs de randen duurt zo'n 20 minuten. Maar als je de leuke paadjes neemt en je hond op de hondenwei laat spelen kan je je er veel langer vermaken. Voorwaarde is wel dat de honden in dit losloopgebied onder appel staan! Buiten het losloopgebied kan je uren wandelen in de prachtige natuur van Boswachterij Gaasland, je hond moet daar uiteraard wel aan de lijn.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild dat hier leeft te beschermen, maar hij wil de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) naast het losloopgebied langs de Beukenlaan of de Kooilaan.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

De paden in dit losloopgebied zijn niet verhard waardoor dit losloopgebied minder geschikt is voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Frank Timmer voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Strand Lemmer

Lemmer, Friesland

Meer informatie

Swettepoel

Broek, Friesland

Meer informatie

Kuinderbos

Luttelgeest, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..