Terug naar losloopgebieden zoeken

10888 keer bekeken

Swettepoel

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Swettepoel te Broek 

Tussen de weilanden van het prachtig landelijk gelegen Friese dorpje Broek (gemeente De Friese Meren) ligt losloopgebied Swettepoel, soms ook Zwettepoel genoemd. Honden mogen hier het hele jaar door los.

 

De Swettepoel is ontstaan door opgraving van zand dat werd gebruikt om het land droog te leggen. In het gebied vindt je een (honden)strandje, een wandelpad rond de plas, verschillende bankjes en bossages. Groot is het gebied niet. Een rondje om de plas is 1 km, maar als je een paar rondjes loopt en/of je hond van zwemmen houdt zal hij het hier fantastisch vinden.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats langs de Swettepoelsterdyk zie de kaart en route voor de exacte lokatie. Hier bevindt zich ook de ingang van het gebied.

 

Het pad rond de plas is halfverhard, dus ook voor scootmobiels en rolstoelgebruikers begaanbaar.

 

Met dank aan Mariëtte Merkelbach voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en je vindt er scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Heidemeer

Heerenveen, Friesland

Meer informatie

Burstumerdyk

Grou, Friesland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..