Terug naar losloopgebieden zoeken

17644 keer bekeken

Natuurschoon Nietap

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Natuurschoon Nietap te Nietap 

Tussen Nietap en Roden, in de gemeente Noordenveld, ligt Natuurschoon Nietap. Natuurschoon Nietap is een historisch bos met slingerende paden. Naast de parkeerplaats ligt een groot veld waar de honden heerlijk kunnen rennen en ravotten. In Natuurschoon Nietap mogen de honden het hele jaar door los mits onder appel! Dat betekent dus dat de hond bij je in de buurt loopt, niet jaagt (op wild) of struint door de bossen en op commando direct naar je toe komt. Houd je hier alsjeblieft aan zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Een rondwandeling door het gebied is ruim 5 km, dat is ongeveer 1,5 half uur lopen afhankelijk van je wandeltempo. Het bos bestaat voornamelijk uit loofbomen afgewisseld met (uitzicht over) ecologisch beheerde weilanden. Halverwege ligt een Pingo(ruïne), genaamd Vagevuur. Dit is een meer dat in de ijstijd uit kwelwater is ontstaan. De Pingo is ongeveer 90 meter breed en een heerlijke plek voor de honden om te zwemmen. Verder zijn er op de route voldoende bankjes om even van het uitzicht en je blije hond te genieten. De kaart met de wandelroute kan je hier bekijken.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Vagevuurselaan.

Je bent dan meteen in het losloopgebied.

Navigatie adres: Vagevuurselaan 7, 9312 VD Nietap.

Zie ook kaart en route voor de exacte locatie.

 

De meeste paden zijn half verhard en er loopt een fietspad door het gebied, daardoor is dit losloopgebied grotendeels ook begaanbaar voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Douwe Haaksema voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Mensingebos

Roden, Drenthe

Meer informatie

Hoornse Plas

Groningen, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..