Terug naar losloopgebieden zoeken

21368 keer bekeken

Noordsche Veld

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Noordsche Veld 

Het Noordsche Veld (150 ha) is een uit bos, heide en beekdalgraslanden bestaand natuurgebied ten noorden van Assen. Het grootste gedeelte van het bos is officieel losloopgebied waar honden het hele jaar door los mogen lopen, mits onder appel en op de paden. Naast het bos is er ook een omheind speelveld voor honden waar ze het hele jaar door mogen rennen en ravotten. Zie deze kaart voor beide losloopgebieden. Buiten de losloopgebieden zijn honden ook welkom, mits aangelijnd.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Het Noordsche Veld werd in de prehistorie al bewoond door mensen. Er liggen tientallen grafheuvels, een urnenveld, sporen van oude nederzettingen en prehistorische akkers en een hunebed. Op de heide grazen Schotse Hooglanders en Nederlandse landgeiten. Op de heide zijn honden welkom, mits aangelijnd.

 

Parkeren kan (gratis) bij De Natuurplaats aan de Dondersweg 22

(9331 TB Norg). Je kunt hier ook terecht voor een hapje of drankje.

 

Dit gebied is is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Voor dit lsloopgebied zijn we op zoek naar 5 a 10 horizontaal genomen foto's die een goed beeld geven van het gebied. Mocht u die hebben en met ons willen delen, dan heel graag (in groot formaat) mailen naar info@doggydating.com. Als wij de foto's plaatsen, vermelden we u als fotograaf.Anderen bekeken ook

Mensingebos

Roden, Drenthe

Meer informatie

Baggelhuizerplas

Assen / Witten, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..