Terug naar losloopgebieden zoeken

87484 keer bekeken

Hondenspeeltuin Park Lingezegen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Hondenspeeltuin Park Linegzegen te Elst 

Park Lingezegen (1700 ha) is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen. Langs De Park in Elst (ten zuiden van Arnhemse wijk Schuytgraaf) is een hondenspeeltuin aangelegd die een halve hectare groot is.

 

Hondenspeeltuin Lingezegen is gratis toegankelijk en volledig omheind. Er staan leuke speeltoestellen voor de honden, zoals rondpoorten, hoogtesprongen, slalompoortjes, stapstenen, een wipwap en enkele graafkuilen.

 

Behalve het speelveld zijn er ook 3 gemarkeerde loslooproutes in dit noordelijkste deel van Park Lingezegen. Voorwaarde is wel dat de hond goed onder appèl staat en de poep wordt opgeruimd. De loslooproutes staan hieronder omschreven, zie ook deze kaart.

 

(1) Een loslooproute loopt een stuk over de dijk van het Circuit. Het gaat om het verhoogde pad rechts als je vanuit Arnhem weg De Park oploopt. Of je hond aan de lijn moet of los mag lopen, staat aangegeven met de paaltjes en bordjes. De loslooproute grenst aan waterwieken die ondiep aan de rand zijn en waar honden heel gemakkelijk kunnen zwemmen.

 

(2) Als het notenlaantje inloopt vanaf de parkeerplaats heb je ongeveer halverwege de mogelijkheid om links het weiland in te lopen en rechts langs een slootje. Als je hier doorloopt kom je bij een bredere sloot uit. Het beschreven gedeelte is losloop tot aan het bordje waar weer aangelijnd moet worden. Je loopt dan aan de andere kant van een dijk. Als je hier doorloopt kom je uit bij de boerderij waar je iets kunt eten of drinken.

 

(3) Het is ook mogelijk om linksaf het weiland in te lopen langs de sloot. Deze loopt in een Z en eindigt bij een bruggetje. Over het bruggetje linksaf en je komt bij het gemaal. Hiervoor Kun je linksaf naar de hondenspeelplaats (aan je rechterzijde) of als je doorloopt langs het gemaal bij de dijk waar de honden los mogen. Als je deze dijk weer volgt kom je weer bij de parkeerplaats.

 

In de rest van het park moeten honden worden aangelijnd.

 

Na afloop iets eten en drinken kan bij Landerij De Park dat naast de hondenspeeltuin ligt. Honden zijn hier van harte welkom. Op Landerij De Park zijn voor kinderen diverse natuurbelevingsattracties zoals een kinderboerderij, moestuin, kas, bijenstal, struinpad, vuurplaats en labyrint. Je kunt op deze plek dus echt een uitje voor het hele gezin maken.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats van Landerij De Park.

Navigatie adres De Park 12 6661 NW Elst (Gld)

 

Vanuit de Landerij loop je richting het trafostation en de electriciteitsmasten van de Schuytgraaf. Net voor de masten en het station ligt het hondenspeelveld,links en rechts van het veld liggen velden en wandelroutes waar de hond los mag. Zie ook deze kaart.

 

De hondenspeeltuin is niet verhard waardoor deze minder goed begaanbaar is voor rolstoelgebruikers.

 Anderen bekeken ook

De Duno

Doorwerth, Gelderland

Meer informatie

Mariëndaal

Oosterbeek, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..