Terug naar losloopgebieden zoeken

27317 keer bekeken

Hondenspeeltuin Hoogeveen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Hondenspeeltuin Hoogeveen te Alteveer 

In het Drentse plaatsje Alteveer (gemeente Hoogeveen) hebben een aantal hondenliefhebbers samen met de gemeente het initiatief genomen om op de oude carpoolplaats bij Alteveer, Hondenspeeltuin Hoogeveen te creëren.

 

Hondenspeeltuin Hoogeveen (1,1 ha) is volledig omheind, en dus een veilige speelplek voor jonge honden of honden die door bijvoorbeeld veel jachtinstinct niet onder appel staan. Dankzij de historie van het gebied als carpoolplaats is een gedeelte geasfalteerd, het overige gebied bestaat uit bosgebied waar de honden lekker kunnen struinen en ravotten.

 

Het terrein is in 2 gedeeltes opgesplitst. Er is een algemene hondenspeeltuin (8.500 m2) en een reserveringsgedeelte (2.500 m2) dat je kunt afhuren voor bijvoorbeeld een besloten DoggyDate, hondentraining of een puppy-reünie.

 

De algemene hondenspeeltuin is 7 dagen in de week 24 uur per dag open en gratis te bezoeken. Er is een puppyren afgezet voor pups en de kleine/bange hondjes, zodat deze niet door de grote blije lomperiken omvergelopen kunnen worden. Er liggen 3 met zand overdekte rioolbuizen en genoeg zand om lekker te kunnen graven. In de toekomst komen speeltoestellen om op en overheen te springen, onder door te kruipen, een slalom te maken.

 

Voor de baasjes staan er diverse bankjes waarvandaan je naar de spelende honden kunt kijken met elkaar.

 

Op 2 juni 2018 is de officiële opening van de speeltuin. Er is dan een heel programma vol leuke activiteiten, zie deze website voor het programma.

 

De speeltuin heeft geen eigen adres, maar op de kaart en route kan je de exacte locatie vinden. Navigatie adres: Alteveer 135, 7907 GC Hoogeveen

Let op, de hondenspeeltuin bevindt zich aan de overkant!

 

Parkeren kan (gratis) in de berm boven aan de weg. Omdat de speeltuin vlak langs de snelweg ligt dienen de honden altijd aangelijnd te blijven tot ze de ingangssluis van de hondenspeeltuin zijn gepasserd!

 

Doordat het terrein grotendeels verhard is is het goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Hondenspeeltuin Hoogeveen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Dwingelderveld Lheederzand

Dwingeloo / Lhee, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..