Terug naar losloopgebieden zoeken

15938 keer bekeken

het Zwet

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in het Zwet te Wormer 

In het dorp Wormer vind je een prachtig en uniek veenweidegebied waarvan een deel genaamd het Zwetpad hondenlosloopgebied is. Het is een klein maar fijn losloopgebied dat eigenlijk bestaat uit een (schelpen)pad dat als eiland door water wordt omgeven. Langs het pad liggen rietkragen en grasstroken en je hebt er een prachtig uitzicht over Het Zwet.

 

Honden mogen hier het hele jaar door los lopen. Als je het pad op en neer loopt is dat een wandelingetje van een klein half uur (1.750m), maar als je hond van zwemmen houdt zal hij het hier geweldig vinden.

 

Het losloopgebied heet officieel het Veenmospad maar wordt lokaal het Zwetpad genoemd, en loopt vanaf bezoekerscentrum de Poelboerderij tot aan de brug voor de kanovereniging.

 

Na afloop kan je (tussen half tien en vier uur) iets drinken op het terras van bezoekerscentrum de Poelboerderij (de hond moet daar wel aangelijnd zijn en onder appel).

 

Parkeren kan op het parkeerterrein van bezoekerscentrum de Poelboerderij langs de afrit van de Noordweg richting Oostknollendam. Zie kaart en route voor de exacte locatie aangezien het parkeerterrein geen eigen adres heeft. Vanaf het parkeerterrein loop je 100m in noordelijke richting naar de Veerdijk. Hier sla je rechts af, na bezoekercentrum de Poelboerderij start het losloopgebied.

 

Het losloopgebied bevindt zich in een veengebied waardoor het bij veel neerslag drassig kan worden, maar het schelpenpad is ook voor rolstoelgebruikers vrij goed te doen.

 

Met dank aan Caitlyn Immerzeel voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Noordsterpark

Wormerveer, Noord-Holland

Meer informatie

Jagersveld

Zaandam, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..