Terug naar losloopgebieden zoeken

15271 keer bekeken

Groene Carré

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Groene Carré te Hoofddorp 

Onder de rook van Schiphol ligt in het noordelijk deel van Haarlemmermeer het Groene Carré met 2 losloopgebieden voor honden. De losloopgebieden zijn Buitenschot en 1 km verderop Pad om de Noord. Honden mogen in beide gebieden het hele jaar door los lopen. Groen zijn deze gebieden beslist, met ver gestrekte uitzichten over de akkers van Hoofddorp en vliegtuigspotters kunnen hier hun hart ophalen.

 

Losloopgebied Buitenschot een driehoekig gebied met rondom paden waar de hond los mag lopen. De noord/oost kant van dit gebied grenst aan een water waar de honden kunnen zwemmen en poedelen. Een rondje is zo'n 2,5, km dus dat is een half uurtje lopen. Als je langer wilt wandelen met je hond kan je dat doen via Groene Carré zuid; je moet je hond dan wel even aanlijnen en de weg oversteken, doorsteken naar Pad om de Noord. Deze gebieden samen zijn een rondje van ongeveer 10 km, dus dat is afhankelijk van je tempo, ongeveer 2 uur lopen.

 

Parkeren voor losloopgebied Buitenschot kan op de parkeerplaats aan de IJweg, je bevindt je dan gelijk binnen het losloopgebied. Zie de kaart voor de exacte locatie.

 

 

Losloopgebied Pad om de Noord is een langgerekte groenstrook langs water en akkers van zo'n 2km. Een rondje van 4 km duurt dus afhankelijk van je wandeltempo een klein uurtje. Ook hier geldt natuurlijk dat je dit rondje eenvoudig kunt verlengen door de weg over te steken naar Groene Carre zuid (1km aanlijngebied) en vervolgens losloopgebied Buitenschot.

 

Parkeren voor losloopgebied Pad om de Noord kan in de parkeerhaven op de Hoofdweg. Navigatie adres: Hoofdweg 532, 2132 Hoofddorp of op de parkeerhaven aan het eind van het gebied op de Rijnlanderweg.

Navigatie adres: Rijnlanderweg 787, 2132 NK Hoofddorp

 

Beide losloopgebieden hebben verharde paden en zijn dus ook goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers, scootmobiels en kinderwagens. In heel Hoofddorp geldt; maximaal 3 honden per begeleider.

 

Wil je nog langer lopen dan kan je deze losloopgebieden ook combineren met de nabij gelegen losloopgebieden Plesmanhoek en losloopgebied Het Haarlemmermeerse bos. Daar vind je ook het hondvriendelijke Strandpaviljoen Papa’s Beach House, waar je iets kunt eten en/of drinken.

 

Zie ook deze hondenkaart van de gemeente Hoofddorp voor de exacte locatie van de losloopgebieden.

 

Met dank aan Duko Sietsema voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Plesmanhoek

Hoofddorp, Noord-Holland

Meer informatie

Haarlemmermeerse Bos

Hoofddorp, Noord-Holland

Meer informatie

De Groene Weelde

Cruquius, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..