Terug naar losloopgebieden zoeken

25472 keer bekeken

Plesmanhoek

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Plesmanhoek te Hoofddorp 

Tussen de akkers van Hoofdorp is een fijne loslooproute en een omheind hondenspeelveld, de Plesmanhoek. Honden mogen hier het hele jaar door los. Het speelveld met fruitbomen is niet heel groot, zo'n 600m2, maar doordat deze volledig is omheind een fijne en veilige speelplek voor jonge honden of honden met veel jachtinstinct. Let wel op met hele kleine hondjes, die kunnen onder het hek door.

 

De loslooproute is ruim 2,5 km en loopt tussen de agrarische akkers van de Plesmanhoek. De route loopt over graslanden, deze kunnen bij veel neerslag wat drassig worden, dus laarzen zijn dan geen overbodige luxe. Er ligt ook een geasfalteerd fietspad en als je dat neemt kun je een brug over, daarna linksaf en dan over een hangbrug weer terug. Er is, op 1 rijtje bomen langs het water na, verder geen beschutting. Wel een hoopje zand om in te graven en een klein strandje om de honden te laten drinken en poedelen.

 

De loslooproute start bij de parkeerplaats, daar mogen honden rechts van de weg loslopen (links van de weg niet). Zie de foto hierboven of de hondenflyer van Spaarnewoude voor de exacte route. In heel Hoofddorp geldt; maximaal 3 honden per begeleider.

 

Wil je een langere wandeling maken, dan kan je dit losloopgebied eenvoudig combineren met het nabij gelegen Haarlemmermeerse Bos. Daar vind je ook het hondvriendelijke Strandpaviljoen Papa’s Beach House, waar je iets kunt eten of drinken.

 

Parkeren kan (gratis) op de aangrenzende parkeerplaats op de IJweg, zie kaart.

Navigatie adres: IJweg 895 Hoofddorp.

 

Met dank aan Yvette Koehler voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Groene Carré

Hoofddorp, Noord-Holland

Meer informatie

Haarlemmermeerse Bos

Hoofddorp, Noord-Holland

Meer informatie

De Groene Weelde

Cruquius, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..