Vuurwerk survival tips voor honden 

Oudejaarsavond gaat helaas voor de honden gepaard met een hoop vuurwerkgeweld. Hier een aantal tips hoe je je hond kunt steunen bij deze stress.

 

1.Stevige wandeling

Ga er 's middags op uit met je hond voor een lange wandeling. Zo raakt hij lekker zijn energie kwijt waardoor hij 's avonds wat minder scherp is. In de (gratis) DoggyDating app staan allemaal DoggyDates gepland voor oudejaarsdag zodat de honden lekker kunnen rennen en ravotten met elkaar.

 

2.Laatste rondje aangelijnd

Ga je vlak voor het knallen nog even een blokje om, doe je hond dan aan de lijn! Honden kunnen in paniek raken van de harde knallen en op de vlucht slaan, dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

 

3.Creëer een veilige plek

Honden horen geluid vele malen luider dan wij. Creëer een beschut en veilig plekje voor hem waar hij zich terug kan trekken. Probeer het geluid zoveel mogelijk te dempen door de gordijnen te sluiten en de tv of radio aan te zetten.

 

4.Laat je hond niet alleen en blijf zelf kalm

Ondanks bovenstaande voorzorgsmaatregelen blijft het geknal en geflits angstig voor honden. Laat hem niet alleen, hij kan dan volledig in paniek raken! Probeer zelf kalm te blijven. Zijn angst is niet ongegrond, spreek hem kalmerend en bemoedigend toe. Zo kan hij steun en vertrouwen bij je vinden.

 

5.Verdoof je hond niet

Geef je hond geen slaapmiddel, deze methode is achterhaald! Een slaapmiddel verslapt de spieren waardoor hij niet meer kan bewegen maar hij hoort wel alles. Het feit dat hij niet kan vluchten zal hem alleen maar angstiger maken.

 

6.Rozijnen zijn giftig voor honden

Pas op dat je hond in een onbewaakt ogenblik geen oliebol van de schaal pikt! De rozijnen die hierin zitten zijn giftig voor honden en kunnen nierfalen veroorzaken.

 

7.Apporteren van vuurwerk

Pas op dat je hond niet om 12 uur als iedereen naar buiten gaat door de deur glipt. Hij is gewend dat wanneer iets wordt weggegooid, dit een leuk apporteerspel is. Ieder jaar gebeuren er weer vreselijke ongelukken met honden die vuurwerk apporteren dat in hun bek afgaat!

 

 

DoggyDating wenst alle honden en baasjes een fijne jaarwisseling en een geweldig 2020!!!

 

Meer informatie over de DoggyDating app met hondenwandelingen en alle losloopgebieden van Nederland op www.doggydating.com