Terug naar losloopgebieden zoeken

31243 keer bekeken

Strubben-Kniphorstbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Strubben-Kniphorstbos 

Strubben-Kniphorstbos (377 ha) is het grootste archeologisch rijksmonument van ons land. Er zijn nog diverse sporen te vinden uit de prehistorie, waaronder 2 hunnebedden en 50 grafheuvels. Dit afwisselende natuurgebied is onderdeel van de Drentsche Aa en ligt ten zuiden van Zuidlaren, tussen Anloo en Schipborg.

 

Een deel van Strubben-Kniphorstbos is door Staatsbosbeheer aangewezen als losloopgebied voor honden. Het losloopgebied bevindt zich aan de noordoost rand van het natuurgebied, tegen de N34 aan. Er zijn 12 in en uitgangen die toegang geven tot het losloopgebied, zie  deze kaart voor de locaties.

 

Buiten het lammerseizoen zijn honden aangelijnd welkom in het begrazingsgebied. In het lammerseizoen mogen honden niet binnen de afrastering komen. 

 

Houd het volgende adres aan om te parkeren: Schipborgerweg 2, 9468 TM Annen. Deze weg zo’n 400 meter doorrijden tot aan de N34. Parkeer hier de auto en wandel via de tunnel onder de N34 door. Het hondenlosloopgebied ligt aan de rechterkant.

Zie ook de kaart en route voor de exacte locatie.

 

Met dank aan Diana Viveen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Gietenerveld

Gieten, Drenthe

Meer informatie

Appelbergen

Glimmen, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..