Terug naar losloopgebieden zoeken

25338 keer bekeken

Strubben-Kniphorstbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Strubben-Kniphorstbos 

Strubben-Kniphorstbos (377 ha) is het grootste archeologisch rijksmonument van ons land. Er zijn nog diverse sporen te vinden uit de prehistorie, waaronder 2 hunnebedden en 50 grafheuvels. Dit afwisselende natuurgebied is onderdeel van de Drentsche Aa en ligt ten zuiden van Zuidlaren, tussen Anloo en Schipborg.

 

Een deel van Strubben-Kniphorstbos is door Staatsbosbeheer aangewezen als losloopgebied voor honden. Het losloopgebied bevindt zich aan de noordoost rand van het natuurgebied, tegen de N34 aan. Er zijn 12 in en uitgangen die toegang geven tot het losloopgebied, zie  deze kaart voor de locaties.

 

Buiten het lammerseizoen zijn honden aangelijnd welkom in het begrazingsgebied. In het lammerseizoen mogen honden niet binnen de afrastering komen. 

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij het informatiepaneel van het Kniphorstbosch. Ga halverwege de weg tussen Schipborg en Anloo (de Borgweg / Schipborgweg) ter hoogte van de fiets(!)bewegwijzering richting Annen de zandweg op (vanuit Schipborg gezien linksaf, vanuit Anloo gezien rechtsaf). Vervolgens ga je na een paar honderd meter bij de Galgenberg rechtsaf. Na 200 meter is de parkeerplaats aan de linkerhand (bij het informatiepaneel). Zie ook de kaart en route voor de exacte locatie.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Gietenerveld

Gieten, Drenthe

Meer informatie

Appelbergen

Glimmen, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..