Terug naar losloopgebieden zoeken

37901 keer bekeken

Roggebotzand

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Roggebotzand 

Langs de randmeren van Flevoland ligt het Roggebotzand (795 hectare), dit is het oudste bos in Oostelijk Flevoland en maakt onderdeel uit van natuurgebied de Randmeerbossen. Het roggebotzand is een ideaal wandelbos dat voornamelijk bestaat uit naaldbomen die er door de vruchtbare zeebodem uitzien of ze er al honderden jaren staan. Verder zijn er ook veel loofbomen, open vlaktes en zandheuvels die doen denken aan de duinen.

 

Honden mogen hier het hele jaar loslopen, met uitzondering van het noordelijke deel van het gebied, zie deze kaart Dit staat ook terplaatse duidelijk aangegeven met borden.

 

Doordat er ook veel wild in dit gebied leeft is het belangrijk dat je hond wel onder appel staat. Er geldt bovendien een maximum van 3 honden per begeleider.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoet komen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Een deel van de paden zijn halfverhard en daardoor ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Parkeren kan aan het begin of aan het einde (bij de kruising naar rechts) van de Roggebotweg. Halverwege deze weg ligt Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos.

 

Met dank aan Vivienne Buiten voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Wisentbos

Dronten, Flevoland

Meer informatie

Voorsterbos

Kraggenburg, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..