Terug naar losloopgebieden zoeken

109583 keer bekeken

Panbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Panbos 

Losloopgebied Het Panbos is onderdeel van Het Utrechts Landschap en ligt in de driehoek Soest, Zeist en De Bilt. Karakteristiek voor dit gebied zijn de oude grove dennen aan de rand van de zandvlaktes. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en liggen de wortels van deze 'sprookjesbomen' bloot.

 

In het Panbos mogen honden het hele jaar loslopen mits ze onder appel staan. In aangrenzende gebieden moeten honden aan de lijn. Zie ook deze plattegrond.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van het Utrechts Landschap om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Jozef Israëlslaan in Bosch en Duin. Hier starten verschillende wandelroutes. Route 2 (3,5 km) blijft binnen het losloopgebied.

 

Met dank aan Silvia Noordermeer-Bijleveld en Margot Lantinga voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Houdringe

De Bilt, Utrecht

Meer informatie

Pleinesbos

Den Dolder, Utrecht

Meer informatie

Heidepark

Bilthoven, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..