Terug naar losloopgebieden zoeken

48291 keer bekeken

Houdringe

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Houdringe 

Op Landgoed Houdringe (230 ha) mogen honden het hele jaar los, mits onder appel op het gedeelte langs de Soestdijkseweg Zuid (33 ha). Zie deze kaart.

 

Houdringe grenst aan Beerschoten en het Panbos. In het Panbos is ook een losloopgebied en als je zin hebt in een lange wandeling en het niet erg vindt om je hond een deel aan te lijnen kan je deze gebieden (via de Gele route) mooi combineren.

 

Er zijn in totaal 4 routes:

 

Wandelroute Panbos 3 km (honden mogen los) - Blauwe paaltjes

Wandelroute Beerschoten-Houdringe-Panbos 11 km - Gele paaltjes

(gedeeltelijk aanlijngebied)

Wandelroute Houdringe 5 km (grotendeels aanlijngebied) - Witte paaltjes

Wandelroute Beerschoten 4 km (aanlijngebied) - Rode paaltjes

Zie ook deze kaart.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Landgoed Houdringe is een mooi, oud natuurgebied dat bestaat uit bos afgewisseld met grote open ruimtes. Er staan beuken en eiken waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Vroeger werd een deel van het gebied begraasd door (loslopende) paarden en Schotse Hooglanders, maar tegenwoordig niet meer. Op dit moment is er alleen een goed afgezette weide met Lakenvelders (koeien). In het losloopgebied bevind t zich ook een meertje waar de honden lekker kunnen zwemmen en poedelen.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Visserssteeg (hoek Soestdijkseweg-Zuid en de Groenekanseweg). Zie kaart en route.

 

Als je vanaf de parkeerplaats het gebied in loopt, is er direct aan de rechterkant een riviertje waar honden op verschillende plekken het water in kunnen.

 

Met dank aan Bas Sollie voor de foto's.

 



Anderen bekeken ook

Panbos

Bosch en Duin, Utrecht

Meer informatie

Heidepark

Bilthoven, Utrecht

Meer informatie

Pleinesbos

Den Dolder, Utrecht

Meer informatie



Gemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..