Terug naar losloopgebieden zoeken

20169 keer bekeken

Pampushout

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Pampushout 

Stadsbos Pampushout (467 ha) is een van de meest bezochte natuurgebieden van Almere. Het is een gevarieerd bos waar veel vogels, reeën, konijnen en vossen leven.

Honden mogen overal los in Pampushout mits onder appel!

 

Een rondje langs de buitengrenzen van het gebied is zo'n 10 km (dik anderhalf uur wandelen) en als je alle paden neemt kun je je er zelfs nog langer vermaken. Onderweg kom je een afwisselend landschap tegen van bosvakken, waterpartijen, lanen, grasvelden en akkers. Ook zijn er picknicktafels en bankjes waar je even van het uitzicht kunt genieten. Voor de sportieve baasjes zijn er diverse houten sporttoestellen die je gratis kunt gebruiken.

 

Flevoland is één van de grootste ’droge’ scheepskerkhoven ter wereld, doordat het is gebouwd op de Zuiderzee. Er is in Pampushout een 3,5 km lange Scheepswrakkenroute uitgezet. Klik hier voor meer informatie.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

De meeste wandelpaden in Pampushout zijn onverhard en kunnen bij veel neerslag modderig worden. Goede laarzen zijn dan geen overbodige luxe. Er lopen ook fietspaden door het gebied, waardoor het Pampushout toch ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Botterweg, tegenover de manege.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Met dank aan Jacqueline voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Beatrixpark

Almere, Flevoland

Meer informatie

Almeerderstrand

Almere, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..