Terug naar losloopgebieden zoeken

144420 keer bekeken

Middelwaard

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Middelwaard 

Losloopgebied Middelwaard (35 ha) ligt aan de A2 in de uiterwaarden aan de Lek bij Vianen. Het is een open begrazingsgebied (met Fjorden en Schotse Hooglanders) rond een grote zwemplas. Honden hier het hele jaar loslopen, mits onder appel en ze kunnen er heerlijk zwemmen. Alleen op de parkeerplaats en het naastgelegen recreatiestrand moeten honden aan de lijn. Let hier goed op, want er wordt -zeker op mooie dagen- regelmatig gecontroleerd!

 

Aan de overzijde van de plas is een prachtig hondenstrand (zand) met langzaam aflopende oevers. Een rondje om de plas duurt ongeveer 30 minuten, tenzij je onderweg stopt om een praatje te maken met de grazers of te genieten van je zwemmende of spelende hond.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein naast het losloopgebied. Aan het einde van de Don Velascodreef (vlak na hotel Van der Valk) ga je linksaf onder de snelweg door. Daarna maak je een scherpe U-bocht naar rechts. Je rijdt nu parallel aan de A2. Na ongeveer 100 meter is de parkeerplaats aan je linkerhand. Bij Van der Valk Vianen zijn (schone) honden toegestaan.

 

Helaas is het gebied niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Foto's gemaakt door DoggyDating.

 Anderen bekeken ook

Nieuw Wulven

Houten, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..