Terug naar losloopgebieden zoeken

64888 keer bekeken

IJsselbos / Hoge Land

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in IJsselbos / Hoge Land 

Losloopgebied het IJsselbos (19ha) is een groene oase langs de Kromme- en Hollandse IJssel tussen het Nieuwegeinse park Oudegein en de snelweg A2. Honden mogen hier het hele jaar loslopen en er zijn 3 kleine meertjes waar je hond kan zwemmen.

 

Staatsbosbeheer beheert het gebied en heeft een rondwandeling uitgezet van ongeveer 3km. Voor de natuurliefhebbers is er zelfs een natuurleerpad met informatie over de flora en fauna in het gebied.

 

Parkeren kan, afhankelijk van je wensen, op twee plaatsen:

 

Wil je een parkeerplaats die direct aan het losloopgebied grenst? Parkeer dan aan de Parallelweg (aan de kant van de A2).

 

Wil je voor of na de wandeling wat eten en/of drinken en vind je het niet erg om je hond het eerste stuk even aan de lijn te houden? Parkeer dan bij Jack's Grillhouse aan Parkhout nr 2. Aan beide zijden van Parkhout zijn stukken waar je hond los mag. Het IJsselbos ligt iets ten zuiden van de parkeerplaats, aan de kant van Jack's Grillhouse.

 

Zie ook deze hondenuitlaatkaart van de gemeente Nieuwegein.

 

De paden van het Ijsselbos zijn verhard waardoor dit een rolstoelvriendelijk losloopgebied is.

 

Met dank aan Hannah Salt voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Middelwaard

Vianen ut, Utrecht

Meer informatie

Nieuw Wulven

Houten, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..