Terug naar losloopgebieden zoeken

49063 keer bekeken

Landgoed Slangenburg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Landgoed Slangenburg 

Landgoed Slangenburg (566 ha) ligt in de Achterhoek, 3 km ten oosten van Doetinchem. Het is een schitterend landgoed dat bestaat uit bossen, akkers, lanen, beken en weilanden en ligt rond een prachtig kasteel.

 

Landgoed Slangenburg wordt doorkruist door de Varsseveldseweg. Ten zuiden van deze weg is een hondenlosloopgebied waar honden het hele jaar door mogen loslopen. Zie ook deze kaart en de borden ter plaatse. Ten noorden van de weg, aan de kant van het kasteel, zijn honden welkom mits aangelijnd. Als je vanuit Doetinchem komt is de rechterkant van de weg het losloopgebied.

 

In vroegere tijden was een landgoed een heus statussymbool voor de hoge heren en er zijn bij de aanleg van dit gebied dan ook kosten noch moeite gespaard. Het voorheen kale, zanderige en moerassige gebied is in de 17e eeuw omgevormd tot een landgoed met een geometrisch patroon in de vorm van een dubbel trapezium. Naar het kasteel loopt een oprijlaan van meer dan een kilometer lang. Deze zichtas staat bijna loodrecht op hettrapeziumvormig lanenpatroon waarvan het kasteel het middelpunt is. De lanen zijn beplant met statige beuken en eiken, maar op het lansgoe vind je ook bijzondere bomen zoals een zwarte notenboom, een lariks en hele oude, stoere rode beuken. Het landgoed is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd en je waant je er dus echt terug in de tijd!

 

Staatsbosbeheer heeft op het landgoed 4 verschillende wandelroutes uitgezet, waarvan er 1 deels door het losloopgebied loopt.

 

De routes zijn doorgaans goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Houd er echter rekening mee dat het kerkenpad (Abdijwandeling) vrij smal is en dat u bij de

Stikkertwandeling een rul ruiterpad moet oversteken. Tijdens en na een natte periode en als er net hout geoogst is, zijn de routes niet goed begaanbaar voor rolstoelen. Maar gelukkig heeft landgoed Slangenurg ook veel verharde paden.

 

Na afloop iets drinken kan op het terras van het koetshuis van het kasteel, deze is maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uurgeopend.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Abdijlaan (zijstraat Varsseveldseweg), je bent dan direct bij het losloopgebied. Zie kaart en route.

 

Je kunt ook parkeren op de parkeerplaats van het kasteel. Hiervandaag is het 250m lopen richting de Varsseveldseweg, als je deze oversteekt ben je in het losloopgebied. Navigatie adres: Kasteellaan 6 in Doetinchem

 

Met dank aan Anneke Oosterink voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Spoorstraat

Doetinchem, Gelderland

Meer informatie

Bergherbos / Zonderbos

Beek - Montferland, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..