Terug naar losloopgebieden zoeken

32370 keer bekeken

Kwispelroute (hondenwandeling) in Leidschendam

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Kwispelroute (hondenwandeling) in Leidschendam 

De Kwispelroute is een door DoggyDating samengestelde hondenwandeling door twee leuke losloopgebieden in Leidschendam. De route start en eindigt in het Zijdepark en volgt daarna de 4km lange groenstrook langs het spoor (ruim 8km heen en terug).

 

Vanuit het Zijdepark steek je in het noorden de Heuvelweg over. Dit is een drukke weg, dus doe je hond aan het einde van het park even aan de lijn. Aan de overkant van de Heuvelweg begint de IJsvogellaan. Hier mag je hond weer los. Aan het einde van de IJsvogellaan begint het deel van de Kwispelroute dat langs het spoor gaat (van het Zijdepad, via de Zijdesingel, de Kastelenring en de Tuinenlaan, langs de begraafplaats tot aan het einde van de Noortheylaan). Aan het einde van de Noorteylaan keer je om en dan wandel je langs dezelfde route weer terug. Een andere optie is om aan het einde van de Kastelenlaan het schelpenpad te volgen langs de sportvelden, de Gravin Marialaan tot aan de Frekehof.

 

Het deel van de wandeling dat langs het Zijdepad en de Zijdesingel gaat, bestaat uit een lange, brede groenstrook waar de gemeente Leidschendam een speciaal wandelpad voor honden heeft "gemaaid" (zie de stippellijn langs het spoor). De groenstrook wordt van het fietspad gescheiden door een brede sloot, waardoor je hond zich hier veilig kan uitleven.

 

Het Zijdepark grenst aan Winkelcentrum Leidsenhage. Hier vind je allerlei (hondvriendelijke) horecagelegenheden met gezellige terrasjes aan de plas zoals Restaurant Volle Maan.

 

Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats naast het park.

 

Klik hier voor meer informatie over losloopplaatsen en kwispelroutes in Leidschendam.

 

Met dank aan Anne Aarden voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Leidschendammerhout

Leidschendam, Zuid-Holland

Meer informatie

Duinbos / Clingendael

Den Haag, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..