Terug naar losloopgebieden zoeken

30908 keer bekeken

Haagse Bos (van Malieveld tot park Marlot)

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Haagse Bos (van Malieveld tot park Marlot) 

Het Haagse Bos (110 ha) gaat in het zuidwesten over in de Koekamp en het Malieveld en grenst in het noordoosten aan de Reigersberg en Park Marlot. Samen vormen deze parken een groot wandelgebied van meer dan 3,5 km lengte.

 

Staatsbosbeheer heeft in alle parken speciale losloopgebieden voor honden aangewezenn, waar honden los mogen lopen mits onder appel.

Zie ook de folder Honden in het Haagse Bos en deze kaart.

Doordat de gebieden allemaal aan elkaar grenzen, is het mogelijk om een leuke, lange en afwisselende (honden)wandeling te maken.

 

Halverwege het Haagse Bos ligt een grote vijver. Om hier te komen, moet je de hond eerst even aanlijnen (zie de folder), maar als je eenmaal aan de zuidkant van de vijver bent, dan heeft je hond op meerdere plekken de gelegenheid om even een duik te nemen. In dit gedeelte mag je hond ook weer los van de lijn.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoet komen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis!) op de kleine parkeerplaats aan de Leidsestraatweg tegenover het gezellige Chalet ten Bosch (nr 45). Honden zijn hier van harte welkom. Aan de andere kant van het Haagse Bos (tegen het centrum van Den Haag) ligt Paviljoen Malieveld, voor als je zin hebt in poffertjes, pannenkoeken of Oud-Hollandse wafels.

 

 

Met dank aan Mercedes Hoogerbrug voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Duinbos / Clingendael

Den Haag, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..